ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφαλάκος: “Η ΔΕΥΑΚ μπορεί κι οφείλει να δείξει πιο ανθρώπινο πρόσωπο”

Μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και ευνοϊκότερη μεταχείριση των οικογενειών που χρωστούν χρήματα στην ΔΕΥΑΚ ζήτησε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΔΕΥΑ Mεσσηνίας Παναγιώτης Kουφαλάκος.

Ο κ. Kουφαλάκος τόνισε ότι “περισσότερα από 5.000 άτομα είναι ενταγμένα και λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να μειώσει κατά 50% το χρέος τους και να θεσπίσει αμέτρητες δόσεις στην κατηγορία αυτή των συνανθρώπων αρκεί να προσκομίσουν έγγραφα και δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την αδυναμία πληρωμής των χρεών.

Μάλιστα ανέφερε ότι “το 2017 ο ισολογισμός της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Καλαμάτας έκλεισε με κέρδη 1.190.000 ευρώ και με ταμείο 2.730.000 ευρώ λέγοντας ότι “ας μη γελιόμαστε, υπάρχει η δυνατότητα να συμπαρασταθεί πιο ενεργά και ουσιαστικά στους αδύναμους πολίτες” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “πολλές από τις 750 οικογένειες που τους διακόπηκε η παροχή νερού, έχουν συνδέσει μόνες τους τα ρολόγια, μετά την φτωχοποίηση που έχουν υποστεί τα τελευταία 9 χρόνια των μνημονίων, κι αν χρειαστεί θα πάμε κι εμείς οι ίδιοι να τους τα συνδέσουμε”.
Επεσήμανε ωστόσο ότι και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις όπως του Μ.Μάκαρη και του Θ.Μπρεδήμα δεν συνηγορούν με το Σωματείο.

To Top