ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοσμοσυρροή στους Γαργαλιάνους για την 1η Λευκή Νύχτα

Η πρώτη «Λευκή νύχτα» ζωντάνεψε την πόλη των Γαργαλιάνων!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη «Λευκή νύχτα» που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.
Η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη, στα πρόσωπα όλων των συντελεστών, που ρίσκαραν για την πρώτη Λευκή Νύχτα το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου, στην πόλη των Γαργαλιάνων, καθώς η προσέλευση του κόσμου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

 

Οι δράσεις ξεκίνησαν από τις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και κατέκλυσε τους εμπορικούς δρόμους, την κεντρική πλατεία και τις καφετέριες διασκεδάζοντας με διάφορα συγκροτήματα που το καθένα έπαιζε διαφορετικό είδος μουσικής. Κάθε εμπορική γειτονιά είχε διοργανώσει κάτι διαφορετικό.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της 1ης Λευκής Νύχτας ανήκει στον Εμπορικό Σύλλογο Γαργαλιάνων ενώ ο Δήμος Τριφυλίας από την πρώτη στιγμή, έγινε συνδιοργανωτής των δράσεων, που στηρίχθηκαν επίσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Για περισσότερες από 30 ημέρες, οι διοργανωτές εργάζονταν πυρετωδώς για την κατάρτισης ενός προγράμματος που θα πρόσφερε χαρά και διασκέδαση σε όλους τους επισκέπτες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν περίπου στις 9 το βράδυ, με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας να κάνουν μουσικές βόλτες στην πόλη. Τη σκυτάλη πήραν οι HARD DISK DRIVE and Friends (μπροστά από τη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη) και τέσσερα μουσικά σχήματα τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης τα οποία ταξίδεψαν τον κόσμο με έντεχνο, έντεχνο ροκ, λαϊκή αλλά και κρητική μουσική!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων διοργάνωσε την ομαδική έκθεση “mosaic” στο «OPEN STUDIO», στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε προβολή κινηματογραφικών αφιερωμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας σε Παραγωγή – Σκηνοθεσία του Αχιλλέα Τζωρτζίνη.

 

Χορευτικά δρώμενα, με κρητικούς χορούς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων διασκέδασαν στους δρόμους τους επισκέπτες, ενώ τα ακροβατικά έμπειρων ακροβατών μάγεψαν με την παράστασή τους!
Επίσης, για τους μικρούς φίλους πραγματοποιήθηκε σόου από έναν ανιματέρ με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες.


Ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα καταστήματα που διοργάνωσαν τα δικά μας του μικρά «πάρτι» προσφέροντας γλυκά και αλμυρά εδέσματα, ποτά, αναψυκτικά και παγωτά στους πελάτες τους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσιος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, στέφοντας με επιτυχία την 1η Λευκή Νύχτα Γαργαλιάνων.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων τόλμησε και πέτυχε πάρα πολλά με τη διοργάνωση της 1ης Λευκής νύχτας στην πόλη των Γαργαλιάνων. Μια επιτυχία που γίνεται η αφορμή για ακόμα περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις στο μέλλον και σίγουρα, την διοργάνωση της επόμενης Λευκής Νύχτας στην πόλη.

 

ΠΗΓΗ:Gargalianoi Online
Φωτό:Δημήτρης Καμπύλης-Gargalianoi Online

To Top