ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοσμοσυρροή πιστών για την Παναγία Υπαπαντή – Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ

Κοσμοσυρροή όλες αυτές τις ημέρες παρατηρείται- όπως κάθε χρόνο- στον Ιερό Ναό της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα, με αποκορύφωμα την Παρασκευή, όπου εκατοντάδες πιστοί συνωστίζονταν υπομονετικά, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα, να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από την πολύωρη ταλαιπωρία, και την ορθοστασία. Οι επισκέπτες της Υπαπαντής όλες αυτές τις ημέρες, που η ιερή εικόνα έχει τεθεί για προσκύνημα, εκτιμάται ότι είναι χιλιάδες που εισρέουν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα, και η πολύωρη ταλαιπωρία προκαλεί εκνευρισμό και δυσαρέσκεια σε πολλούς.

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι απόπειρες κλοπής πραγμάτων, όπως μας κατήγγειλαν στο MessiniaLIVE αναγνώστες μας, καθώς κάποιοι επιτήδειοι παρείσφρησαν μέσα στο πλήθος και εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό και το στριμωξίδι προσπάθησαν να αρπάξουν πορτοφόλια. Παρ’ όλα αυτά επισήμως στην αστυνομία δεν έχει καταγγελθεί κάποιο περιστατικό κλοπής από την Υπαπαντή.

Παράπονα έγιναν και ως προς την οργάνωση και το χρόνο αναμονής στην ουρά.
Η ημέρα εορτασμού της πολιούχου της πόλης ανέκαθεν συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, που είναι συνήθως επισκέπτες, που έρχονται αυθημερόν να προσκυνήσουν, και αποχωρούν. Να επισημάνουμε εδώ ότι η εικόνα θα βρίσκεται στον ιερό Ναό έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχουν τη δυνατότητα όλοι να επισκεφτούν τον ναό και να προσκυνήσουν την εικόνα.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν αυτές τις ημέρες επιφυλακή έξω από την εκκλησία και ειδικά την Παρασκευή με την προσέλευση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.

Ωστόσο, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι περισσότεροι ήταν ότι πολλοί ήταν και οι αστυνομικοί με πολιτικά, μέσα στο πλήθος προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση και να αποτρέψουν τυχόν παραβατικά περιστατικά.

Μαίρη Περδικέα

Κοσμοσυρροή πιστών για την Παναγία Υπαπαντή – Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα
To Top