ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Koσμόπουλος: Προτείνει την παραχώρηση των Μύλων στο Δήμο Καλαμάτας για πάνω από 15 χρόνια ώστε να αξιοποιηθούν

Οι ερωτήσεις του Β.Κοσμόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ-ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι ερωτήσεις που έθεσε προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος, στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου.Αναλυτικά:

Τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν από τον Δήμο οι κυλινδρόμυλοι στο Λιμάνι Καλαμάτας μέσω του προγράμματος “ΦιλόΔημος” του Υπουργείου Εσωτερικών για αξιοποίηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων-πρόγραμμα που ήδη τρέχει από τον Μάϊο του 2019 και λήγει στις 31 Οκτωβρίου- πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος. Προτείνει ο Δήμος να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να ζητήσει παραχώρηση της χρήσης προκειμένου αυτά τα κτήρια που τώρα ρημάζουν να αξιοποιηθούν από τον ίδιο τον Δήμο μέσω των κονδυλίων του συγκεκριμένου προγράμματος, που μάλιστα δίνει ως ελάχιστο προϋπολογισμό για κάθε κτήριο τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος εκτιμά ότι είναι μια ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα ιστορικά αυτά και εμβληματικά κτήρια της Καλαμάτας.
Επίσης ζητά τη χωροθέτηση νέου νεκροταφείου για την πόλη της Καλαμάτας, με δεδομένο ότι ήδη έχει κορεστεί το υπάρχον νεκροταφείο.
Τέλος, προτείνει και οι παρατάξεις της μειοψηφίας να έχουν τη δική τους “φωνή” στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, η οποία μέχρι σήμερα προβάλλει αποκλειστικά το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και μόνο.

To Top