ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμόπουλος προς Δημοτική Αρχή: “Δεν αντέχουμε άλλη παραπληροφόρηση”

Περισσότερη ειλικρίνεια από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και ξεκάθαρες εξηγήσεις ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. “Έχουμε αποδείξει επανειλειμμένα τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το Δήμο. Δεν αντέχουμε άλλη παραπληροφόρηση. Δεν γίνεται. Όσο μεγαλύτερη ειλικρίνεια υπάρχει, τόσο το καλύτερο για όλους”, είπε χαρακτηριστικά.

Το ξέσπασμα του Κοσμόπουλου προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προκάλεσε η πρόσφατη ανακάλυψη από τους ίδιους κατά τη διάρκεια αυτοψίας στη Μαραθόλακκα μιας τσιμεντένιας υδατοδεξαμενής, για την οποία ο Δήμος δηλώνει ότι δεν του ανήκει αλλά ανήκει στον ιδιοκτήτη που έχει νοικιάσει την ιδιοκτησία του στο Δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ενώ από το Δασαρχείο προκύπτει ότι πρόκειται για παράνομη κατασκευή που έγινε τα προηγούμενα χρόνια σε δημόσια έκταση δασικού χαρακτήρα, η οποία παράνομα εκχερσώθηκε, και προειδοποιεί σε έγγραφό του με μηνύσεις και κατεδαφίσεις του αυθαιρέτου.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος έκανε λόγο για “παραπληροφόρηση” που έχουν, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για κινήσεις και δράσεις που κάνει, εν αγνοία των δημοτικών παρατάξεων και ανέφερε δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας μετά τη συνάντησή του στο Υπουργείο Υποδομών με τον Κ.Καρνέση για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος και την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για δρόμο που θα ενώνει τη Νέα Είσοδο με το Αεροδρόμιο, πρόταση για την οποία ο ίδιος δήλωσε άγνοια.

“Δηλαδή, υπάρχει μια πρόταση, την οποία εμείς δεν ξέρουμε, ο Δήμαρχος συζητά την πρόταση αυτή, και προφανώς ξεκινούν οι διαδικασίες από το Υπουργείο, ακυρώνοντας στην ουσία αφενός τη διαβούλευση-(για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος), και αφετέρου τις παρατάξεις, και το Δημοτικό Συμβούλιο, που δεν γνωρίζει για τη συγκεκριμένη πρόταση”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τον Δήμαρχο να προηγούνται συναντήσεις και συζητήσεις με τις παρατάξεις ώστε να καταθέτουν όλοι τις προτάσεις τους για τόσο σημαντικά θέματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Κοσμόπουλος αναφέρεται στην ελλιπή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή. Έχει προηγηθεί και η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι πληροφορήθηκαν την κήρυξη από τα δημοσιεύματα.
Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” ζήτησε να καθαριστούν οι κάδοι απορριμμάτων καθώς υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα πολιτών ότι έχουν έντονες μυρωδιές, και κυρίως οι κάδοι-πηγάδια.

To Top