ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμόπουλος για απολογισμό Βασιλόπουλου: “Πολύ καλή έκθεση ιδεών, με έργα προγραμματισμένα από τον προηγούμενο Δήμαρχο”

Σκληρή και αιχμηρή η ανακοίνωση της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου με αφορμή και το διάγγελμα που έκανε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος χαρακτηρίζει ως “πολύ καλή έκθεση ιδεών” το διάγγελμα Βασιλόπουλου, επισημαίνει ότι ο δήμαρχος ξέχασε να αναφερθεί “στις παταγώδεις αποτυχίες του”, έκανε λόγο για έργα που ήταν προγραμματισμένα από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, και δήλωσε ότι “ο ίδιος ο Δήμαρχος τορπίλισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τις επιλογές που ο ίδιος έκανε”.

 

Τι αναφέρει η παράταξη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά” σχετικά με τον απολογισμό του Δημάρχου Καλαμάτας

“Χθες ο δήμαρχος απευθύνθηκε στους πολίτες κάνοντας απολογισμό του ενός χρόνου δημαρχοντίας του. Όπως ήταν αναμενόμενο, αποθέωσε τα πεπραγμένα του, με μια πολύ καλή έκθεση ιδεών.

“Αν θεωρεί ότι το έργο που παράγει ένας οργανισμός 850 έμπειρων και ικανών υπαλλήλων διεκπεραιώνοντας την καθημερινότητα και ολοκληρώνοντας μετά πολλών κόπων και βασάνων προγραμματισμένα από τον προηγούμενο Δήμαρχο έργα είναι έργο της δημαρχοντίας του, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει “έχω πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα”

Θέλουμε να του θυμίσουμε τις παταγώδεις αποτυχίες του σε θέματα μεγάλης για την πόλη σημασίας όπως είναι: Οι παλινωδίες του στο θέμα της Ναυαρίνου, όπου αναγκάσθηκε να αποσύρει ένα περίπλοκο σχέδιο, η αποτυχία σωστής διαχείρισης μιας βλάβης στον αγωγό ύδρευσης, η άποψη του ότι το “Δεν γνωμοδοτούμε θετικά” στην ΜΠΕ για το έργο πνοής Καλαμάτα-Ριζόμυλος, μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο εκτός από την αρνητική τοποθέτηση, η αρχική στάση του στο θέμα των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής, την οποία αναγκάστηκε να αλλάξει υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και των δημοτών και άλλα πολλά που αφορούν τον καλλωπισμό της πόλης και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

“Όσον αφορά τις συνεργασίες, θυμίζουμε ότι ο ίδιος τορπίλισε κάθε πιθανότητα, με τις επιλογές του, που πιθανότατα είναι εξόφληση γραμματίων”

Ελπίζουμε στην απολογιστική συνεδρίαση να προσέλθει έτοιμος για ένα απολογισμό δράσεων και όχι καλολογικών στοιχείων”.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ LIVE  ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ “ΚΟΝΣΕΡΒΑ”

Να υπενθυμίσουμε ότι ο επίσημος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, για τον πρώτο χρόνο της θητείας της, θα γίνει αύριο το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος, την Παρασκευή, επέλεξε να προηγηθεί, απευθυνόμενος με διάγγελμα στον καλαματιανό λαό, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων,  ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί-αν και δεν προβλέπεται θεσμικά- οι επιμέρους απολογισμοί-εν είδει συνέντευξης Τύπου-, των αντιδημάρχων και των προέδρων ΝΠΔΔ του Δήμου. Βεβαίως, ο συνολικός απολογισμός των πεπραγμένων και το έργο της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας θα γίνει με την ολοκλήρωση της τετραετίας, και κριτής θα είναι στην κάλπη ο καλαματιανός λαός. Ωστόσο, ήδη με την ολοκλήρωση ενός έτους θητείας έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής η Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου.

Διαβάστε και αυτό:

Διάγγελμα Βασιλόπουλου για τον πρώτο χρόνο θητείας της νέας δημοτικής Αρχής

Κοσμόπουλος για απολογισμό Βασιλόπουλου: “Πολύ καλή έκθεση ιδεών, με έργα προγραμματισμένα από τον προηγούμενο Δήμαρχο”
To Top