ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kοσμόπουλος: “Ελάχιστη παραγωγή έργου-Διθυραμβικές ανακοινώσεις”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

“Με την απορροφητικότητα των χρηματοδοτήσεων για δημοτικά έργα να καταγράφει, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αρνητικό ρεκόρ για τις τελευταίες δεκαετίες και την πόλη να θυμίζει λόγω καθυστερήσεων και ανολοκλήρωτων έργων εργοτάξιο, η Δημοτική Αρχή με διθυραμβικό τρόπο κάτω από τον υπότιτλο «έργα στην πράξη» και με φωτογραφίες παλαιών έργων, για να δίνει την εντύπωση ότι τώρα γίνονται τα έργα, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο συμβάσεων Βελτίωσης Αγροτικής Οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2.134.000 (1.047.000+1.087.000) ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή στην 25η συνεδρίασή της στις 15/06/2022 ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΘΟΥΡΙΑΣ, ΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΦΑΡΩΝ» με μέση έκπτωση 44,83% και στην 36η στις 22/08/2022 την κατακύρωση του διαγωνισμού για το έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» με μέση έκπτωση 33,75%.

Δεν είναι δυνατόν επομένως, να θεωρείται επιτυχία και να προβάλλεται η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή των έργων αυτών μετά από έξι (6) και τέσσερις (4) μήνες αντίστοιχα. Δεν μπορεί επίσης να θεωρείται επιτυχία το γεγονός ότι ο Δήμος μας εξασφάλισε χρηματοδότηση για την εν λόγω δράση πολύ μικρότερη από τα 4.680.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και τα 4.900.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την ίδια δράση και από το ίδιο πρόγραμμα.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως, όπως προβάλλεται, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ θα έπρεπε οι περισσότερες από αυτές να είχαν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.
Δυστυχώς αυτές είναι οι δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής, αυτά μπορεί και αυτά κάνει.

Υ.Γ. 1 Απάδει της δικής μας λογικής στη διαχείριση του δήμου η συνήθεια των δημοτικών παραγόντων να φωτογραφίζονται για τα πλέον αυτονόητα έργα με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και στη συνέχεια να ανεβαίνει η φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα.
Υ.Γ. 2 Η αρχική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου για την υπογραφή των συμβάσεων φαίνεται ότι πλέον έχει αντικατασταθεί με άλλη. Αυτήν την φορά, χωρίς τις φωτογραφίες παλαιών έργων και χωρίς υπότιτλο. Προφανώς κάποιοι διαπίστωσαν το απαράδεκτο γεγονός”

Kοσμόπουλος: “Ελάχιστη παραγωγή έργου-Διθυραμβικές ανακοινώσεις”
To Top