ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμόπουλος: Ευχόμαστε στη Δημοτική Αρχή να “αυξάνεται και να πληθύνεται” εξαγοράζοντας “ανεξάρτητους συμβούλους” προσφέροντας θέσεις

Σκωπτικό σχόλιο του επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” για τον ορισμό του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, με απόφαση Δημάρχου, ως νέου αντιδημάρχου Καλαμάτας, μερικές ώρες αφού ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Οικονομάκου

Οι 5 ερωτήσεις που κατέθεσε ο Κοσμόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Oι ερωτήσεις του Βασίλη Κοσμόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της 5ης Απριλίου 2021, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο πρώτο θέμα (για τα αρχαία της Υπαπαντής) και στην αναφορά στην επικίνδυνη θέση του δημάρχου περί του “αν δεν θέλαμε να τρέξουν οι διαδικασίες δεν θα έτρεχαν”, εδόθη αργοπορημένη απάντηση εκτός θέματος. Η ωριαία επεξεργασία της απάντησης, είχε σαν αποτέλεσμα αήθη επίθεση στον Βασίλη Κοσμόπουλο, περί δήθεν αγενούς συμπεριφοράς, με σκοπό την ηγεμονία στην αντιπολίτευση.
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος απάντησε με απόσπασμα από την “Πτώση” του Αλμπέρ Καμύ, “Τις (χυδαίες) σκέψεις που εμείς κάνουμε κάτω από παρόμοιες περιπτώσεις τις δανείζουμε στον αντίπαλο”. Παραμένοντας δε ευγενής, απέφυγε τον χαρακτηρισμό “χυδαίες” του πρωτότυπου.
Δεν μας εξέπληξε η, για μια ακόμα φορά, αποφυγή ευθείας απάντησης. Άλλωστε “έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”.
Συνεχίζοντας να είμαστε ευγενείς ευχόμαστε στην δημοτική αρχή, να “αυξάνεται και να πληθύνεται” εξαγοράζοντας “ανεξάρτητους συμβούλους” προσφέροντας θέσεις.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 7ο του 2021/05-04-2021 – «ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»

1. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κου ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Κε Δήμαρχε , μιλώντας την περασμένη εβδομάδα για τα αρχαία της Υπαπαντής επαναλάβατε για πολλοστή φορά ότι «αν η δημοτική αρχή δεν ήθελε να τρέξει τις διαδικασίες , δεν θα είχαν τρέξει» υπονοώντας ότι είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να υπονομεύσετε και εν τέλει να ακυρώσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτές οι σκέψεις κε Δήμαρχε είναι απολύτως αντιδημοκρατικές , αντιδεοντολογικές , παράνομες και ιδιαίτερα προσβλητικές προς το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου τις αποφάσεις είστε υποχρεωμένος να εκτελείτε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Άραγε πόσων άλλων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κωλυσιεργείτε την εκτέλεση ; Εμείς έχουμε υπ’ όψιν μας μία , αυτή της απαλλαγής των κοινοτήτων του Ταϋγέτου από τα δημοτικά τέλη.

2. ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Έχουμε τονίσει πολλές φορές τόσο σε δημόσιες παρεμβάσεις μας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στο σχεδιασμό της λειτουργίας της πόλης η κυκλοφοριακή μελέτη, η συγκοινωνιακή μελέτη και το Σ.Β.Α.Κ οφείλουν να προηγούνται των αποφάσεων για τις αναπλάσεις των οδών της πόλης.
Οι αναπλάσεις όμως των οδών Σφακτηρίας , Αναγνωσταρά , Κολοκοτρώνη και των καθέτων σε αυτές αποφασίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με αποκλειστικό γνώμονα την ύπαρξη χρηματοδότησης και χωρίς να έχουν γίνει οι πιο πάνω μελέτες με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί λύση αφ’ ενός για τη χωροθέτηση των καταργούμενων 250 θέσεων στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής και αφ’ ετέρου για την ομαλή προσέγγιση της περιοχής από τους επισκέπτες και τους εργαζομένους σε αυτή. Η εκπόνηση μάλιστα συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης η οποία έχει πολλές φορές αναγγελθεί κατά το παρελθόν κατάντησε να γίνει πρωταπριλιάτικο αστείο.
Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής ;
Προτίθεται να διερευνήσει την περίπτωση της ανέγερσης πολυωρόφου χώρου στάθμευσης στη θέση του ισόγειου ανεκμετάλλευτου κτιρίου επί των οδών Κολοκοτρώνη και Αναγνωσταρά καθώς τα υπάρχοντα περιμετρικά ελεύθερα οικόπεδα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερα από 50 αυτοκίνητα ;
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι πριν από την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης είχαμε προτείνει την κατασκευή στο βόρειο τμήμα αυτής υπογείου παρκινγκ 300 περίπου θέσεων (βλέπε ρεπορτάζ στον τοπικό τύπο στις 8/5/2010 και στις 1/7/2010) αλλά η πρότασή μας αυτή απερρίφθη από τον προηγούμενο δήμαρχο ο οποίος δρούσε πάντα αποσπασματικά ανάλογα με τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις και όχι με γνώμονα τη μελλοντική εξέλιξη της πόλης.
Σήμερα βέβαια το Σ.Β.Α.Κ. ,του οποίοι ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση, στην παράγραφο 9.4.1.9 αναφέρει ότι : «Σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, προτείνεται η κατασκευή υπογείων χώρων στάθμευσης κάτω από πλατείες, προκειμένου να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο προσφοράς στάθμευσης, εξαιτίας της απώλειας θέσεων παρά την οδό που αναμένεται να επέλθει από το συνιστώμενο αποκλεισμό του κέντρου για τα μηχανοκίνητα οχήματα».

3. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Κατά την ενημέρωση των αρχείων του Δήμου με τις τροποποιημένες επιφάνειες των ιδιοκτησιών , σε πολλές από αυτές όπου ο ψιλός κύριος είναι διαφορετικός με τον επικαρπωτή καταγράφηκαν, προφανώς από λάθος, επιφάνειες διπλάσιες των πραγματικών ως αποτέλεσμα της πρόσθεσης της επιφάνειας της ιδιοκτησίας τόσο του ψιλού κύριου όσο και του επικαρπωτή.
Αποτέλεσμα του λάθους αυτού είναι να καλείται η ιδιοκτησία μέσω των λογαριασμών του ρεύματος να πληρώσει διπλάσια Δημοτικά Τέλη. Εκτός από την αυταπόδεικτη ανάγκη τακτοποίησης του λάθους με ποιόν τρόπο ο Δήμος θα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τα πρόσθετα Δημοτικά Τέλη που αυτοί θα έχουν καταβάλει μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ;
Καλούμε , με την ευκαιρία αυτή,. τους συνδημότες μας να ελέγξουν εάν οι επιφάνειες των ιδιοκτησιών τους για τις οποίες καταβάλουν Δημοτικά Τέλη αντιστοιχούν με αυτές που αναφέρονται στο Ε9.

4. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Γνωρίζετε κε Δήμαρχε το αίτημα 20 καθαριστριών του Δήμου ,που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά με περιορισμένο ωράριο, για αύξηση του χρόνου εργασίας τους . Σας παρακαλώ το θέμα αυτό να ενταχθεί στην επόμενη ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και στην εισήγηση να υπάρχει ανάλυση για το πρόσθετο κόστος που προκύπτει από την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.

5. ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και τη διάθεσή μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια ισχυροποίησης του Τμήματος Φιλολογίας ,της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την πρόσληψη των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του μελών ΔΕΠ , με προτεραιότητα την πλήρωση μίας θέσης στο γνωστικό αντικείμενο «Λατινική Φιλολογία».

To Top