ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμόπουλος: 14 ακόμα υποψήφιοι – Ηχηρό “παρών” από 3 βετεράνους Δημάρχους

Κουτσούλης- Σκαλαίος-Κουτσοδημητρόπουλος-  Νταγιόπουλος- Μπρεδήμας έδωσαν το “παρών” στην παρουσίαση υποψηφίων του Κοσμόπουλου

Στην παρουσίαση 14 νέων υποψήφιων συμβούλων προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, και επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κοσμόπουλος. Μεταξύ των 14 και οι τρεις νυν δημοτικοί σύμβουλοι, Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος, που πρόσφατα ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους και τη συμπαράταξή τους με τον συνδυασμό του Βασίλη Κοσμόπουλου.

Ηχηρό “παρών” όμως έδωσαν 3 βετεράνοι Δήμαρχοι:  ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης,  ο πρώην Δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, και ο πρώην Δήμαρχος Πεταλιδίου, Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος αλλά και ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Και βεβαίως, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και μακροβιότερος-όπως ειπώθηκε- δημοτικός σύμβουλος της Ελλάδας, Γιώργος Νταγιόπουλος. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την τιμή που του έκαναν να παρευρίσκονται στην παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού του.

KOΣΜΟΠΟΥΛΟΣ: “Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και διάφανοι στην επαφή μας με τους πολίτες”

“Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο διοίκησης των δήμων και η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του νέου νόμου «Κλεισθένη» και να μην διολισθήσει στους κινδύνους που κρύβονται στην άλλη όψη του νομίσματος.

Η απλή αναλογική εκφράζει στα όργανα την βούληση των πολιτών ανόθευτα και δίνει την ευκαιρία να εκφρασθούν διαφορετικές προτάσεις, τις οποίες όμως καλεί την επόμενη μέρα να αναζητήσουν κοινούς τόπους έκφρασης, με σκοπό τις καλύτερες αποφάσεις για την πορεία των τοπικών κοινωνιών.

Oι υποψήφιοι Πέτρος Παπαδόπουλος και Χριστίνα Μανέτα

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πολύ έγκαιρα καταθέσαμε την επιθυμία μας να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης με έναν πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο και αμιγώς αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Όπως κάναμε πάντα, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης μας στα δημοτικά δρώμενα, είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και διάφανοι στην επαφή μας με τους πολίτες.

Εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την επόμενη μέρα εξαιτίας των πολλών υποψηφιοτήτων, θεμιτών βέβαια καθόλα, που δημιουργούν όμως το ερώτημα αν θα προτιμηθούν οι
αξιότεροι, από τους συγγενείς και φίλους.

Με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στις προτάσεις αρκετών υποψηφίων και ότι το κίνητρο όλων είναι η ανιδιοτελής προσφορά στην πρόοδο του δήμου μας, προσπαθήσαμε με διαφάνεια να έρθουμε σε επαφή με άλλους συνδυασμούς και κινήσεις πολιτών για την διαμόρφωση προεκλογικών συγκλίσεων.

Είναι πεποίθηση μας, ότι οι προεκλογικές συγκλίσεις είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο στέρεες από τις μετεκλογικές, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για να υπάρχουν αναπτυξιακές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών σε σχέση με τους συνδυασμούς δεν ήταν θετικό, αλλά έχουμε την χαρά να σας ενημερώσουμε ότι συναντηθήκαμε με πολλούς συμπολίτες μας, που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στα αυτοδιοικητικα πράγματα του δήμου μας και αρκετοί μάλιστα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.
Με κάποιους από αυτούς θα δώσουμε μαζί την όμορφη μάχη των εκλογών, αφού θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «Καλαμάτα μπροστά».
Κάποιοι άλλοι για τους δικούς τους, απόλυτα σεβαστούς λόγους, δεν θα είναι υποψήφιοι αλλά θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια μας για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα δώσει την ευκαιρία στον συνδυασμό μας να είναι ο καταλύτης για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας στο δήμο μας, ο οποίος οφείλει να χαράξει μια νέα πορεία.

Μερικοί μάλιστα με τη σημερινή τους παρουσία μας τιμούν ιδιαίτερα , μας συγκινούν με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλουν και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πολύ”.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ( Ελεύθερη επαγγελματίας,
Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας , Διοίκησης Επιχειρήσεων,
Στελεχών Μάρκετινγκ, Μέλος στο Τοπ. Συμβούλιο Καλαμάτας)
2. ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ( Γεωπόνος – Αγρότης)
3. ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Επαγγελματίας Οδηγός)
4. ΖΟΜΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (Οικονομολόγος, Διερμηνέας – Μεταφραστής)
5. ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός)
6. ΚΛΕΙΔΩΝΑ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΠΑΝ.
(Ιδιωτική Υπάλληλος)
7. ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Συνταξιούχος Υπάλληλος ΔΕΗ)
8. ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Ιδιωτικός Υπάλληλος, Διπλ.
Προπονητής Ποδοσφαίρου)
9. ΜΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Ιδιωτικός Υπάλληλος, Απόφοιτος
Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
10. ΡΑΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Αγρότης Οικολογικής Καλλιέργειας)
11. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ( Δικηγόρος , Δημοτικός
Σύμβουλος)
12. ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Δημόσιος Υπάλληλος, Δημοτικός
Σύμβουλος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ
Μεσσηνίας)
13. ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ( Αντιπρόεδρος στην Ένωση
Μεσσηνίων Συγγραφέων, Πολιτιστικός εκπρόσωπος για τη
Μεσσηνία του Ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και
επιστημών Ελλάδας)
14. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Εκπαιδευτικός , Δημοτικός
Σύμβουλος, Δ/ντης στο 10 ο Δημοτικό Σχολείο)

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος-Μαίρη Περδικέα

To Top