ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώθηκε η κίνηση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ – ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ – ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ

Μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις δε θα έχει το φετινό Πάσχα, όμως, το κάθε νοικοκυριό, με τα μέλη του που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, θα στρώσει το πασχαλινό τραπέζι με αγαθά που συνοδεύουν γαστρονομικά και ενισχύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της γιορτινής ημέρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε σήμερα η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και η υπαίθρια Λαϊκή με τον κόσμο να βγαίνει για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και να παραλάβει τα κρεατικά που είχε προπαραγγείλει τις προηγούμενες ημέρες. Αργά το μεσημέρι, τα περισσότερα κρεοπωλεία είχαν ξεπουλήσει!

Η κίνηση ήταν ικανοποιητική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε άλλες χρονιές, αφού οι επισκέπτες δεν έφτασαν ποτέ, μιας και όλη η Ελλάδα “μένει στο σπίτι”, κι επιπλέον η διάθεση του κόσμου για διασκέδαση και κραιπάλες δεν είναι και στα καλύτερά της, λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που έχουν τεθεί, αλλά και λόγω της “στάσης εμπορίου”, μιας και η οικονομία έχει μπει “στον πάγο”.

Στο τραπέζι θα κυριαρχήσει το αρνάκι, ψημένο είτε στο σπίτι είτε σε ψητοπωλεία με διανομή κατ’ οίκον. Φέτος, η αγορά χαρακτηρίστηκε από την επάρκεια αμνοεριφίων, ντόπιας προέλευσης, με εγγυημένη την υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία, αλλά και με διασφαλισμένο τον υγειονομικό έλεγχο σε όλα τα στάδια από τη μεταφορά, τη σφαγή και τη συντήρηση έως τη διάθεση στα σημεία πώλησης.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ ΜΕ… DELIVERY

Οι κρεοπώλες κινήθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της αγοράς και το τελευταίο διήμερο θα λέγαμε ότι κορύφωσαν τις προμήθειες και τις παραγγελίες τους, αφού κι αυτοί κινήθηκαν σε άγνωστα νερά… Φέτος, λόγω των συνθηκών, έγιναν κι αρκετές παραδόσεις κρεάτων στο σπίτι με delivery!

Οι τιμές που βρήκαμε, το αρνάκι 8 έως 9 ευρώ και το κατσικάκι από 8,5 έως 9,90 ευρώ το κιλό. Για τις υπόλοιπες επιλογές σε κρέας, οι τιμές για το χοιρινό κυμάνθηκαν από 5 έως 5,4 ευρώ, το κοτόπουλο 3,5 – 4 με το χωριάτικο να είναι ακριβότερο στα 5,3 ευρώ. Το μοσχάρι από 7.90 με το κόκαλο να φθάνει έως τα 8.30 και χωρίς κόκαλο από 9,80 έως 10,50 ευρώ το κιλό.

Στην Λαϊκή υπήρχαν όλα τα προϊόντα σε καλές τιμές και υπήρξε και πάλι τάξη στις αγορές.


Τελικά το πρόσημο είναι θετικό, η αγορά κινήθηκε και όλοι θα περάσουμε ένα ασυνήθιστο Πάσχα σε κατ’οίκον περιορισμό!

To Top