ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα – Γυναίκα 36 ετών στην Αθήνα

Είχε ταξιδέψει από περιοχή της Ιταλίας και εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Τέταρτο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας

Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Είναι η δεύτερη περίπτωση που διεγνώσθη στην Αθήνα, μετά τη 40χρονη που εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ακόμη, διαπιστώθηκε πως τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν άλλωστε σήμερα, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και το Νηπιαγωγείο “Ι.Μ. Καρράς”.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών σε εκδρομή στο Λονδίνο. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: Η “ΑΣΘΕΝΗΣ 0 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Συναγερμό στις Ελληνικές αλλά και τις Βρετανικές υγειονομικές αρχές έχει σημάνει ο εντοπισμός του κρούσματος κοροναϊού στη γυναίκα που επέστρεψε από το Μιλάνο την Κυριακή και η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν.

Είναι ξεκάθαρο ότι και τα δυο από τα τρία κρούσματα που έχουν σημειωθεί, προέρχονται από την Ιταλία γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενο ντόμινο νέων κρουσμάτων και γι’ αυτό υπάρχει ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών της.

Η γυναίκα που διαγνώστηκε την Πέμπτη, δεν έφερε ιδιαίτερα συμπτώματα ασθένειας τη Δευτέρα και την Τρίτη και πήγε κανονικά στην εργασία της όπου είχε επαφές με το προσωπικό της τράπεζας. Η ανησυχία που υπάρχει, έγκειται στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Νews247.gr, η συγκεκριμένη γυναίκα γιόρταζε τα γενέθλιά της γεγονός που μεταφράζεται σε «επαφές υψηλής επικινδυνότητας» για τη μετάδοση του ιού!

Επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εργασίας της υπήρξαν δύο κλειστές συναντήσεις σε μικρό χώρο με στελέχη. Για τους λόγους αυτούς και η τράπεζα προχώρησε σε εκκένωση του 2ου ορόφου των κεντρικών της γραφείων στο κτίριο της Αμερικής 4 (είναι το κτίριο όπου βρίσκεται και το Attica Stores, Στοά Μηλιώνη), ενώ σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα απολυμανθεί και ο χώρος που καταλαμβάνει η έδρα της Τράπεζας Πειραιώς. Οι δε συνάδελφοί της βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον έχοντας λάβει σαφείς οδηγίες για τη διατήρηση της υγιεινής στους δικούς τους χώρους.

Να επισημανθεί ότι ο ΕΟΔΥ έχει αναφέρει πως γενικά το ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊο οι συνάδελφοι της γυναίκας δεν είναι υψηλό, όμως στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης καλούνται να ακολουθήσουν το αυστηρό πρωτόκολλο. Την ίδια στιγμή ο σύζυγος της ασθενούς διαπιστώθηκε ότι δεν φέρει το ιό, ενώ εξετάζεται και το ένα από τα δύο της παιδιά το οποίο πηγαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο παιδί της γυναίκας, το οποίο είχε επίσης ταξιδέψει στο Μιλάνο μαζί της, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε την Τετάρτη το πρωί συμπτώματα, ταξίδεψε μαζί με συμμαθητές του από το κολλέγιο για το Λονδίνο, όπου εξετάζεται για το ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη στην τράπεζα, την Τετάρτη το πρωί εμφάνισε πυρετό, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε κάποια ήπια συμπτώματα κρυολογήματος. Μετά από παρότρυνση γιατρού, μετέβη για να εξεταστεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία στο οποίο δεν παρέμεινε. Εκεί μετά την πρώτη κλινική εξέταση με την αναφορά των συμπτωμάτων και την λήψη του πρόσφατου ταξιδιωτικού της ιστορικού, οδηγήθηκε σε αίθουσα απομόνωσης προκειμένου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ να ληφθεί δείγμα για να εξεταστεί. Η γυναίκα τελικά με δική της απόφαση δεν παρέμεινε στο νοσοκομείο και έφυγε. Μετέβη χθες το πρωί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Δείγμα για εξέταση στάλθηκε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του πανεπιστημίου Αθηνών όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Η εμφάνιση του κρούσματος δημιουργεί σημαντικές υποψίες για τη μετάδοση του νέου κοροναϊού σε άτομα του περιβάλλοντος της γυναίκας και επίσης αν διαγνωστεί και το παιδί που βρίσκεται στο Λονδίνο θα υπάρχει δυναμική στη μετάδοση του ιού σε συμμαθητές του.

πηγή:news247.gr

Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα – Γυναίκα 36 ετών στην Αθήνα
To Top