Υγεία

Κορονοϊός: Στα 60 ευρώ τελικά το πλαφόν στα μοριακά τεστ, στα 20 ευρώ τα rapid τεστ

AYΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Αυξήθηκαν οι τιμές στα πλαφόν για τα τεστ κορονοϊού. Μόλις πριν μερικές μέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει ως πλαφόν τα 10 ευρώ για τα rapid test και τα 40 για τα PCR, μετα από ένα μεγάλο διάστημα από την αρχή της πανδημίας που είχαν μείνει χωρίς διατίμηση τα τεστ, με αποτέλεσμα πολύ υψηλή τιμή των τεστ, που τα καθιστούσε απαγορευτικά για πολλούς συμπολίτες μας. Τελικά το πλαφόν μπήκε, ωστόσο μετά και τις αντιδράσεις των ιδιωτικών εργαστηρίων, το Υπουργείο συμπεριέλαβε και το κόστος δειγματοληψίας αυξάνοντας κατά πολύ το πλαφόν, για μεν τα Mοριακής ανίχνευσης σε 60 ευρώ, και διπλασιάζοντας το πλαφόν για τα rapid test από 10 σε 20 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε ισχύει ότι:

-Για το τεστ ανίχνευσης SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time- PCR, α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

-Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορoνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test), α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

-Οι ανώτατες τιμές που προβλέπονται στις οικείες 1β) και 2β) ως άνω παραγράφους, δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

-Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα όσα ορίζονται στις παρ. 1 και 2, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Μ.Π.

Κορονοϊός: Στα 60 ευρώ τελικά το πλαφόν στα μοριακά τεστ, στα 20 ευρώ τα rapid τεστ
To Top