ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κορονοϊός “σκότωσε” την παραβατικότητα στη Μεσσηνία: Μόλις 5 συλλήψεις σε 13 μέρες

Η πανδημία του κορονοϊού, η απαγόρευση των μετακινήσεων, το “Μένουμε Σπίτι” φαίνεται πως είναι η αιτία για τον περιορισμό στο ελάχιστο της παραβατικότητας στη Μεσσηνία. Έτσι οι 5 συλλήψεις που έγιναν μέσα σε διάστημα 13 ημερών (οι 3 αφορούσαν παραβάσεις ΚΟΚ, και οι 2 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα) αποτυπώνουν αυτό ακριβώς, ότι ο κορονοϊός  “σκότωσε” , αυτό το διάστημα, την εγκληματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.4.2020 έως και χθες (14.4.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια τρία (403) άτομα, εκ των οποίων διακόσια ογδόντα δύο (282) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι ένα (121) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια σαράντα τέσσερα (344) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν πενήντα ένα (51) άτομα, από τα οποία είκοσι οχτώ (28) ήταν ημεδαποί και είκοσι τρία (23) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 • Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

 • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
 • Τρείς (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
 • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
 • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής.

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

 • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους .

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 • Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

 • από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε περίπτερα, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 6.4.2020 έως την 13.4.2020 στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 18, 21 και 39 ετών, αντίστοιχα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα μία (71) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μ.Π.

Ο κορονοϊός “σκότωσε” την παραβατικότητα στη Μεσσηνία: Μόλις 5 συλλήψεις σε 13 μέρες
To Top