Αθλητισμός

Κορονοϊός: Σαντιάγκο Μπερναμπέου και Μαρακανά στη μάχη κατά του ιού

Tα μεγάλα γήπεδα σε όλο τον κόσμο μπαίνουν και αυτά στην μάχη κατά του κορoνοϊού. Όπως έγινε νγωστό την Πέμπτη (26/3) το θρυλικό Μαρακανά στο Ρίο και το Σαντιάγο Μπερναμπέου της Μαδρίτης, θα τεθούν στην υπηρεσία των υγειονομικών αρχών.

Το θρυλικό γήπεδο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας θα μετατραπεί σε νοσοκομείο που θα νοσηλεύσει ασθενείς του ιού Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Ρίο, Γουίλσον Γουίτσελ.

Το «Μαρακανά» θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Βραζιλία αναμένεται να έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το Ολυμπιακό στάδιο «Μανζεϊράο» στο Μπελέμ, προσφέρει κατάλυμα στους άστεγους, ενώ έχει ήδη μετατραπεί σε νοσοκομείο το «Πακαεμπού» του Σάο Πάουλο.

Στην Μαδρίτη, η Ρεάλ μετά την απίστευτη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της ισπανικής πρωτεύουσας, έχει παραδώσει τον έλεγχο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού (CSD), το οποίο θα διαχειριστεί τη χρήση του σταδίου ως κέντρο αποθήκευσης ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η πόλη είναι έτοιμη για εισροή ιατρικών προμηθειών κυρίως από την Κίνα, ώστε να ξεπεράσει τον εφιάλτη του Covid-19.

Κορονοϊός: Σαντιάγκο Μπερναμπέου και Μαρακανά στη μάχη κατά του ιού
To Top