ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Πρόστιμο στον βουλευτή της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη για παραβίαση των μέτρων του lockdown

Βουλευτής της ΝΔ παραβίασε τα μέτρα του lockdown και τού επιβλήθηκε πρόστιμο. Πρόκειται για τον βουλευτή Μεσσηνίας, Μίλτο Χρυσομάλλη. Κατά τη διάρκεια ελέγχου για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, χθες, 3 Μαρτίου 2021, διαπιστώθηκε παραβίασή τους από τον βουλευτή Μεσσηνίας, Μίλτο Χρυσομάλλη αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ. 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Μ.ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΣΤΟ MESSINIALIVE

Μιλώντας στο MessiniaLive ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε τα εξής: “Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης τηρώ απαρέγκλιτα τα μέτρα,  και παρακινώ και παροτρύνω τους συμπολίτες τους συμπολίτες  μου να τα τηρήσουν και αυτοί. Στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων σε συνάντηση σε lobby ξενοδοχείου με δημοσιογράφο, μεικτό κλιμάκιο ελεγκτών σε έλεγχο  στις 21.05 το βράδυ μου επέβαλε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ωραρίου, θεωρώντας ότι δεν ήταν στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων. Σε κάθε περίπτωση αποδέχτηκα το πρόστιμο και δεν φέρνω αντιρρήσεις και αυτό που ζητώ και θα συνεχίσω να κάνω είναι να τηρούμε όλοι απαραίτητα τα μέτρα”.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Ειδικότερη, την Τετάρτη, 03 Μαρτίου, ελεγκτές της ΕΑΔ διενήργησαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες έλεγχο στην περιοχή του Κολωνακίου σε συνεργασία με στελέχη της αστυνομίας, με αντικείμενο τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Το κλιμάκιο ελέγχου διενήργησε έλεγχο σε ξενοδοχείο στο Κολωνάκι. Στο πλαίσιο του ελέγχου:

-Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τρία διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για μη τήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας.

-Βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα δύο διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, διότι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες, όπως προέκυψε από τη λίστα με τους διαμένοντες που παρουσιάστηκε στο κλιμάκιο ελέγχου.

-Βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών, διότι έγινε χρήση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο από άτομα που δεν περιλαμβάνονταν στους διαμένοντες του ξενοδοχείου όπως προέκυψε από τη σχετική λίστα.

Επίσης, ως προς την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας βεβαιώθηκε στην επιχείρηση διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη λήψη αποτρεπτικών μέτρων.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, την 3η Μαρτίου 2021, διαπιστώθηκε παραβίασή τους από τον Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Μίλτο Χρυσομάλλη.

Στον Βουλευτή επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., κ. Ιωάννης Μπούγας, κάλεσε τον κ. Χρυσομάλλη και του απηύθυνε αυστηρή επίπληξη.

TI AΠΑΝΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

Μιλώντας στο real.gr ο κ. Χρυσομάλλης υποστήριξε ότι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 21:00 συναντήθηκε στο λόμπι ξενοδοχείου, το οποίο λειτουργεί νομίμως με δημοσιογράφο στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.
Λίγη ώρα αργότερα στο ξενοδοχείο μπήκε για έλεγχο μικτό κλιμάκιο και βλέποντας τον βουλευτή με τον δημοσιογράφο τους επέβαλε πρόστιμο.
Ο βουλευτής αντέδρασε, επέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας , ωστόσο τα μέλη του κλιμακίου ήταν ανένδοτα.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσομάλλη τα μέλη του κλιμακίου αρχικώς αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν στην έκθεση ότι τους επέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα.
Παράλληλα ο βουλευτής της Ν.Δ υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο δημοσιογράφος τηρούσαν τα μέτρα προστασίας ενώ φορούσαν μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

και με πληροφορίες από:protothema.gr – libre.gr

Κορονοϊός: Πρόστιμο στον βουλευτή της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη για παραβίαση των μέτρων του lockdown
To Top