Αθλητισμός

Κορονοϊός: Μαύρη Θύελλα, Διαβολίτσι και Πάμισος έκαναν 105 rapid test στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Σε rapid test για την ανίσχευση κορονοϊού υποβλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι ομάδες της Καλαμάτας, του Διαβολιτσίου και του Πάμισου Μεσσήνης.

Οι παίκτες, οι προπονητές και τα μέλη των επιτελείων των τριών μεσσηνιακών συλλόγων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης covid-19 μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΕΠΣ Μεσσηνίας, λίγες ώρες μετά τον συναγερμό που σήμανε το βράδυ της Τρίτης με τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα του Διαβολιτσίου.

O Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος εξήρε την δύσκολη κι υπεύθυνη προσπάθεια του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του επιστημονικού υπεύθυνου Παναγιώτη Κατσαφάδου και του νοσηλευτικού προσωπικού, που διεξήγαγαν σήμερα συνολικά περισσότερα από 150 τεστ, εκ των οποίων τα 105 στους ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα σε πολίτες. Να σημειωθεί ότι ήδη από 15 Οκτωβρίου γίνονται τεστ για κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας σε πολίτες που έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Συνολικά στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας διενεργήθηκαν 105 τεστ και αφορούσαν τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και μέλη αποστολών των τριών μεσσηνιακών ομάδων.

“Μετά τα μετά τη γνωστοποίηση των κρουσμάτων στην ομάδα του Διαβολιτσίου, ενεργήσαμε αστραπιαία και σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασόπουλο προμηθευτήκαμε ήδη τα πρώτα 350 τεστ και καλέσαμε τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στις εθνικές κατηγορίες. Ευχαριστούμε πολύ το Ιατρικό επιτελείο και τον κ. Κατσαφάδο για την άμεση ανταπόκριση για την διενέργεια των τεστ στο κέντρο υγείας”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, ο οποίος συμπλήρωσε πώς αναμένονται σύντομα και άλλα τεστ για τις ομάδες του τοπικών πρωταθλημάτων.

“Είναι κάτι που πρέπει να γίνει στην εποχή που ζούμε. Χρειάζεται προσοχή και πρέπει όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών”, ανέφερε ο Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έκαναν το τεστ.

Ο τεχνικός του Διαβολιτσίου Αλέξης Μαντζούνης από την πλευρά του τόνισε ότι και τα πέντε θετικά κρούσματα που διαπιστώθηκαν χθες στην ομάδα είναι ήπιας μορφής και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

“Το κέντρο υγείας Καλαμάτας αντέδρασε ακαριαία με το διευθυντή της κ. Κατσαφάδο και το προσωπικό και διενήργησαν τα τεστ που μόλις σήμερα παραλάβαμε από την Τρίπολη”, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος συμπληρώνοντας πως η συνεργασία με τον κ. Κατσαφάδο θα συνεχιστεί καθώς θα διενεργηθούν τεστ και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει συνολικά 3.000 τεστ για τους αθλητές ομαδικών αθλημάτων και 5.000 τεστ για τους εργάτες γης εν όψει της ελαιοσυγκομιδής.

To Top