ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα-2.576 συνολικά-1 θάνατος σήμερα-139 οι νεκροί στη χώρα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Τους 139 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα, καθώς σήμερα, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο, που κατεγράφηκε το τελευταίο 24ωρο.

Επιπλέον, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 2.576 καθώς ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα 41 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 71 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: “ΕΜΕΙΣ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ”

Απάντηση στα πυρά που δέχτηκε η Επιτροπή Επιστημόνων αναφορικά με την αλλαγή στάσης για τη χρήση μάσκας, έδωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΕ είναι ένα σημαντικό μέτρο».

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως είναι «λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας. Μιλάμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες. Θα ακολουθήσουν από τον ΕΟΔΥ, για τη φύλαξη, τον καθαρισμό των μασκών».

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Tην σταδιακή επιστροφή στα θρανία αναλύουν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ- ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

11 Μαϊου: επιστρέφουν οι μαθητές Γ’Λυκείου

18 Μαΐου: επιστρέφουν οι μαθητές Α’ Β’ Λυκείου και Γυμνασίου

15 μαθητές σε κάθε αίθουσα- εκ περιτροπής τα μαθήματα -Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή για τη μία ομάδα μαθητών και Τρίτη-Πέμπτη για την άλλη ομάδα και εναλλάξ ανά εβδομάδα

Παρατείνεται το σχολικό έτος μέχρι 12 Ιουνίου, για μαθητές Λυκείου- Γυμνασίου, ενώ θα ξεκινήσει για όλους 1η Σεπτεμβρίου

15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λυκεια

16 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνουν βάσει των βαθμών των τετραμήνων.

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας για Νηπιαγωγεία-Δημοτικά. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν όταν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ότι όλα βαίνουν καλώς. Αν τελικά ανοίξουν τότε το σχολικό έτος  για τους μαθητές αυτούς θα παραταθεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

 

Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα-2.576 συνολικά-1 θάνατος σήμερα-139 οι νεκροί στη χώρα
To Top