ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα υψηλού κινδύνου ο δήμος Μύκης στην Ξάνθη-Απαγόρευση κίνησης των κατοίκων έως 7 Απριλίου

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε τον θάνατο ηλικιωμένου άνδρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με καταγωγή από τον Εχίνο του Δήμου Μύκης. Ήταν το 21ο θύμα του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε ένδειξη υψηλού πολλαπλασιαστή στην Ξάνθη και κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, “σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης,

Από τις 18.00 το απόγευμα (σσ της Τετάρτης) κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση”

“Για την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά του δήμου Μύκης ισχύει μέχρι τις 7 Απριλίου και θα επανεκτιμηθεί”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

πηγή:news247.gr

To Top