Υγεία

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Κανένα κρούσμα κορονοϊού δεν καταγράφεται στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Είναι σημαντικό όμως ότι γενικά έγιναν ελάχιστα τεστ το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, πανελλαδικά έγιναν περίπου 13.000 τεστ, αριθμός μικρός γι’αυτό και τα κρούσματα πανελλαδικά είναι 484. Εκτός από τη Μεσσηνία, ούτε στην Αργολίδα καταγράφονται κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Στο μεταξύ, στη Λακωνία εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα, 6 στην Κορινθία και 3 στην Αρκαδία. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έγινε κανένας εμβολιασμός σήμερα, όπως κάθε Κυριακή άλλωστε…

Στα 3.088 είναι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, από την έναρξη της πανδημίας 

ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΛΑΣΙΘΙ- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, εντάσσονται από αύριο, Δευτέρα 01-02-2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:

·      Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00

·      Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021

·      Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια

·      Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

·      Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.

·      Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
To Top