Υγεία

Κορωνοϊός: Με επτάμηνη ισχύ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όλους τους πολίτες

Ζήτημα ημερών είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η ανακοίνωση για τη διάρκεια ισχύος επτά μηνών του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες.

Όπως προανήγγειλε ο Θάνος Πλέυρης, «έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των επτά μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες. «Aν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο επτάμηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος» διεμήνυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου 2021, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση, λογίζεται ως ανεμβολίαστος. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών παύουν να ισχύουν, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, θα υφίστανται τους αντίστοιχους περιορισμούς των ανεμβολίαστων.

Επίσης όσοι άνω των 60 ετών, δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

πηγή: http://www.cnn.gr/ellada/story/296311/koronoios-me-eptamini-isxy-ta-pistopoiitika-emvoliasmoy-gia-oloys-toys-polites?utm_source=notification&utm_medium=push&utm_campaign=breaking

Κορωνοϊός: Με επτάμηνη ισχύ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όλους τους πολίτες
To Top