ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Εκρηκτικός» Αύγουστος με 4.000 κρούσματα ημερησίως – Ο Τζανάκης προειδοποιεί

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΘΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΕΛΤΑΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 2.500ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Τις εκτιμήσεις του για την πορεία της πανδημίας μέσα στο επόμενο διάστημα παρουσίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Σύμφωνα με πίνακα που εμφάνισε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, το πιο αισιόδοξο σενάριο για τον Αύγουστο παρουσιάζει 3.000 κρούσματα ημερησίως, με το πιθανότερο σενάριο να κάνει λόγο για 4.000 κρούσματα, ενώ υπάρχει και το αρνητικό σενάριο των 6.000 κρουσμάτων.

«Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Ένα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή έστω μερικά λεπτά αυτό το παιδάκι» προειδοποίησε ο κ. Τζανάκης.

«To μπλε είναι τα κρούσματα και μάλιστα οι κινητοί μέσοι όροι τους για να είναι συγκρίσιμοι, η κόκκινη γραμμή το μοντέλο μας που τρέχουμε, βλέπετε ποσό καλά προσαρμόζεται στα κρούσματα η προσομοίωση έγινε χθες το βράδυ. Η (κάτω) διακεκομμένη γραμμή είναι μια πρόβλεψη που θα τη θεωρούσα παρά πολύ ευμενή αν συνέβαινε, που σημαίνει ότι θα ανέβουμε προς τον Αύγουστο γύρω στα 3.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος. Τη θεωρώ ευμενή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει ή θα αυξηθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και θα προσπαθήσουμε να πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Αν τα τηρήσουμε, ενδεχομένως να υλοποιηθεί αυτό το ευμενές σενάριο» σημείωσε ο καθηγητής.

«Η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη, αυτό που τελικώς θα γίνει είναι η δεύτερη προς τα πάνω διακεκομμένη γραμμή, η οποία θα προσεγγίσει τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου».

Παραπάνω, συνέχισε ο κ. Τζανάκης, βλέπετε επίσης μια διακεκομμένη γραμμή που θα συμβεί αν πέσει ο εμβολιαστικός ρυθμός περίπου 30% με 50% απ’ ό,τι είναι τώρα. Σηματοδοτείται μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δεν ξέρουμε που θα πάει, η κορυφή της είναι ακόμα άδηλη, μπορεί να πάει στα 5.000 κρούσματα, μπορεί στα 4,500 μπορεί και στα 6.000 κρούσματα… Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο».

Το γράφημα του κ. Τζανάκη

To Top