ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αναστάτωση στην Κουκκουνάρα Πυλίας λόγω 4 κρουσμάτων

ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ- ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Αναστάτωση προκάλεσε το γεγονός της εμφάνισης τουλάχιστον τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην τοπική κοινότητα Κουκκουνάρας στον Δήμο Πύλου Νέστορος το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, τέσσερις κάτοικοι του χωριού έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα κι αμέσως ενημερώθηκε η υγειονομική δομή της Πύλου, ο ΕΟΔΥ κι ο Δήμος Πύλου Νέστορος και οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και υπό παρακολούθηση.

Νοσηλεύονται οι δυο

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, οι δυο ασθενείς πήγαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της ηλικίας τους και επειδή πάσχουν για από άλλα νοσήματα και κρίθηκε σκόπιμη η εισαγωγή τους.

Το Messinialive μίλησε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα που ενημερώθηκε σχετικά και μας είπε: “Πράγματι 4 κάτοικοι της Κουκκουνάρας πληροφορήθηκα πως εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού και τους έγινε αυστηρή σύσταση να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μην έρθουν σε επαφή με συμπολίτες, μέχρι να κανονιστεί μαζικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό και τα συμπτώματα θεωρούνται ήπια, όμως υπάρχει εντολή από τη Μητρόπολη να μην λειτουργήσει η εκκλησία του χωριού τουλάχιστον για 2 εβδομάδες, καθώς εμπλέκονται άτομα σχετικά. Πιστεύω κι ελπίζω να πάνε όλα καλά και το παρακολουθούμε το θέμα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive τελέστηκε πριν λίγες ημέρες μια κηδεία στο χωριό και επισκέφτηκαν την εκκλησία άτομα εκτός Μεσσηνίας και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα κρούσματα να προέκυψαν από αυτό το γεγονός.
Όπως και να έχει στο χωριό υπάρχει μια σχετική αναστάτωση, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών. Παράλληλα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει καθημερινά πολλές περιπολίες για να αποτραπεί κάποια μετακίνηση που θα επιβαρύνει την κατάσταση. ‘Ελεγχος κι επιτήρηση θα υπάρξει και στα χωριά της Στενωσιάς και τα Κρεμμύδια, αφού καθημερινά υπάρχει κίνηση μεταξύ των τριών χωριών και διακινούνται τρόφιμα κι αγαθά μεταξύ των κατοίκων.

Κορονοϊός: Αναστάτωση στην Κουκκουνάρα Πυλίας λόγω 4 κρουσμάτων
To Top