Υγεία

Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα-821 συνολικά-58 διασωληνωμένοι- 22 οι νεκροί

Ανακοινώσεις για την πορεία της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας κάνει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

“Πάνω από 440.000 κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 19.700 επιβεβαιωμένους θανάτους”, είπε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε:

78 νέα κρούσματα τη χώρα μας. Συνολικός 821 κρούσματα. 134 συμπολίτες νοσηλεύονται, πλειοψηφία άνδρες στο 60%. 53 διασωληνωμένοι. Συνολικά 22 θάνατοι. Οι 21 από τους 22 είχαν υποκείμενα νοσήματα. Πάνω από 10.000 τεστ συνολικά έχουν γίνει.

Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγειρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να εισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό”.

“Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα. Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία. Για αυτούς που μένουν στο σπίτι και θα περάσουν την νόσο ελαφρά, θέλω να τονίσω ότι χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα μένετε μόνο εσείς. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις. Διαφορετικό δωμάτιο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Καλός αερισμός τους κοινόχρηστους χώρους. Μάσκα από το άτομο που φροντίζει τον άρρωστο. Αν δεν υπάρχει μάσκα ένα μαντήλι που θα πλυθεί μετά σε υψηλές θερμοκρασίες. Προσοχή στις επαφές με αντικείμενα του αρρώστου. Λερωμένα ρούχα, σκεπάσματα σε ξεχωριστό σάκο. Πάντα προσεκτικό πλύσιμο των χεριών”.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΧΩΡΙA TOY ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Σε καραντίνα έως και τις 7 Απριλίου!

“9 άτομα στην Ξάνθη τις τελευταίες έξι μέρες βρέθηκαν θετικοί. Από τις 6 το απόγευμα κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση και καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη και επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός”.

“Καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος”.

To Top