Υγεία

Κορονοϊός: 73 νέα κρούσματα σε μια μέρα – Συνολικά 190 τα περιστατικά

11 ΤΑ “ΟΡΦΑΝΑ” ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 73 ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 190.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, η διασπορά συνεχίζεται και μάλιστα κρούσματα παρουσιάζονται πλέον σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Από τα 190 κρούσματα, τα 11 είναι «ορφανά», δεν έχουν δηλαδή κάποιο ιστορικό ταξιδιού στο εξωτερικό ή σύνδεση με άλλον ασθενή. Εξ αυτών τα 9 είναι στην Αττική. Πέντε άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ANAΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΟΔΡΑ

“Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα από την αρχή της επιδημίας, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή.

11 κρούσματα δεν έχουν σαφές ιστορικό ταξιδιωτικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα, εννέα εκ των οποίων είναι στην περιοχή της Αττικής.

Πέντε συμπολίτες μας νοσούν σοβαρά από τη νόσο και αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, μόλις τις τελευταίες 48 ώρες έχουν γίνει πάνω από 1.000 εργαστηριακοί έλεγχοι στην πατρίδα μας για τον νέο ιό.

47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Μετά από όλα αυτά, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τα εξής περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της διασποράς της νόσου στην πατρίδα μας.

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες. Όλη η εστίαση, εκτός delivery και take away, ο,τιδήποτε έχει καθίσματα.

Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση.

Τα κέντρα αισθητικής. Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, ιδιαίτερα ό,τι αφορά τα τρόφιμα, τους φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα φαρμακεία, τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα αυτούς που νοσούν με σοβαρή ανοσοκαταστολή”.

Κορονοϊός: 73 νέα κρούσματα σε μια μέρα – Συνολικά 190 τα περιστατικά
To Top