ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 5.137 εμβολιασμοί σε μια εβδομάδα στη Μεσσηνία-Ξεπέρασαν τους 70.000 οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό

Μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού παρατηρείται πανελλαδικά αλλά και στο Νομό μας με τον ρυθμό των ημερήσιων εμβολιασμών να πέφτει-την εβδομάδα αυτή- στους 850 ανά ημέρα, από 1.000 που ήταν μέχρι πρότινος. Έτσι από Δευτέρα 26 Ιουλίου μέχρι και χθες Σάββατο 31 Ιουλίου στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού μας έγιναν 5.137 εμβολιασμοί. Να σημειωθεί ότι τις Κυριακές γίνονται πλέον ελάχιστοι εμβολιασμοί πανελλαδικώς. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή έγιναν μόλις 13 εμβολιασμοί στο Νομό μας.

Χθες Σάββατο 31 Ιουλίου έγιναν στη Μεσσηνία 816 εμβολιασμοί, εκ των οποίων η πλειοψηφία αφορούσε τη 2η δόση. Μέχρι σήμερα, από την αρχή των εμβολιασμών στα μέσα Ιανουαρίου έχουν ολοκληρωθεί στη Μεσσηνία 70.478 εμβολιασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο.

Πάντως, στην Κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μη δημιουργηθεί “κοιλιά” τον Αύγουστο στους εμβολιασμούς, καθώς πρόκειται για κρίσιμο μήνα πριν το φθινόπωρο, και δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να πάει πίσω ο στόχος για ανοσία του πληθυσμού.

 

Μαίρη Περδικέα

Κορονοϊός: 5.137 εμβολιασμοί σε μια εβδομάδα στη Μεσσηνία-Ξεπέρασαν τους 70.000 οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό
To Top