Παιδί

Kορονοϊός: 452 μαθητές και 41 εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας εκτός σχολείων αυτή την εβδομάδα λόγω covid

Συνεχίζονται τα κενά και οι απουσίες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στα Σχολεία της Μεσσηνίας. Αυτή την εβδομάδα 452 μαθητές και 41 εκπαιδευτικοί έμειναν εκτός σχολείων καθώς εντοπίστηκαν με κορονοϊό στα τεστ ανίχνευσης.  Μαθητές και καθηγητές θα απουσιάσουν αναγκαστικά από το σχολικό περιβάλλον για τουλάχιστον 5 μέρες, ενώ η επιστροφή τους γίνεται αποκλειστικά με αρνητικό rapid test.

Αναλυτικά, όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανeία Σιούτη, 214 μαθητές  Δημοτικών κυρίως αλλά και Νηπιαγωγείων, δηλώθηκαν αυτή την εβδομάδα ως κρούσματα covid, καθώς και 14 εκπαιδευτικοί. Ενώ όσον αφορά Γυμνάσια-Λύκεια, απουσίαζαν 238 μαθητές και 27 εκπαιδευτικοί που διαγνώστηκαν με κορονοϊό, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκο Πεφάνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δωρεάν rapid test αποκλειστικά για μαθητές-εκπαιδευτικούς συνεχίζονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Μόλις 2 σχολεία της Καλαμάτας συνεχίζουν την κατάληψη, από τα 8 χθες, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκο Πεφάνη. Υπό κατάληψη παραμένουν το 1ο Λύκειο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

 

Kορονοϊός: 452 μαθητές και 41 εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας εκτός σχολείων αυτή την εβδομάδα λόγω covid
To Top