Υγεία

Κορονοϊός: 4 κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Τέσσερα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου η επιδημιολογική κατάσταση αποτυπώνεται ως εξής: Από 7 κρούσματα σε Κορινθία και Λακωνία, 3 στην Αργολίδα και κανένα στην Αρκαδία.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι τέθηκαν από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας σε αυστηρό lockdown ο Δήμος Σπάρτης, αλλά και ο νομός Αργολίδας, καθώς και στις δυο περιοχές διαπιστώθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, μέσα σε 72 ώρες στη Λακωνία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα  43, μετά και τα επτά σημερινά, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη γι’ αυτό και τέθηκε η περιοχή του Δήμου Σπάρτης σε καθολικό lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Στην Αργολίδα, έχουμε και εκεί εκτίναξη των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 μέρες, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 53 κρούσματα ( 26 στις 7/1, 3 στις 8/1, 11 στις 9/1, 3 στις 10/1, 3 στις 11/1, 4 στις 12/1, και 3 σήμερα.

Tέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σταθερή παραμένει τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση των νοσηλευομένων με κορονοϊό που παραμένουν 8 στην κλινική Covid, καθώς και των δυο διασωληνωμένων στη ΜΕΘ covid.

Μαίρη Περδικέα

Κορονοϊός: 4 κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
To Top