Υγεία

Κορονοϊός: 362 εμβολιασμοί σήμερα στη Μεσσηνία-Εμβολιάστηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Τους 362 έφτασαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου. Ο αριθμός είναι σχεδόν τριπλάσιος από τις προηγούμενες ημέρες καθώς εκτός από τα Νοσοκομείο Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί σε κλειστές δομές της Καλαμάτας.

Η αρχή έγινε με το Άσυλο Ανιάτων  “Η Στέγη της Εκκλησίας”, όπου και εμβολιάστηκαν από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, 112 συνολικά άτομα, οι φιλοξενούμενοι, οι εργαζόμενοι και τα μέλη της διοίκησης μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Αύριο, σύμφωνα με  πληροφορίες του MessiniaLive, αναμένεται να εμβολιαστούν φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, 75 άτομα και στον οίκο ευγηρίας Παπαδοπούλειον, 55 άτομα.

Η Μεσσηνία εξακολουθεί να παραμένει πρώτη στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους ημερήσιους εμβολιασμούς. Συνολικά, από την έναρξη των εμβολιασμών στις 28 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.935 στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι άνω των 85 και υγειονομικοί.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στους υπόλοιπους νομούς αυτοί έγιναν ως εξής: 182 έγιναν στη Λακωνία, 137 έγιναν στην Κορινθία, και 119 στην Αργολίδα.

Μαίρη Περδικέα

 

Κορονοϊός: 362 εμβολιασμοί σήμερα στη Μεσσηνία-Εμβολιάστηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας
To Top