Υγεία

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορονοϊού και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως .

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα. Tόνισε δε ότι δεν θα πρέπει να κοιτάμε τα νούμερα. Υπάρχει εξαντλητική ιχνηλάτηση. Ελέγχονται πάνω από 400 επαφές μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας.

Όπως τόνισε, από τον μέχρι τώρα εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκαν θετικά στον ιό 21 συνολικά άτομα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκδρομή, από τα 24 που έχουν ελεγχθεί έως τώρα. Ο ίδιος ανέφερε ότι νοσηλεύονται 3 άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων με σοβαρά συμπτώματα και 6 βρίσκονται σε παρακολούθηση με ήπια συμπτώματα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι εκδρομείς που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι τους.

“Η ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ”

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως η Αμαλιάδα είναι το κεντρικό σημείο επιτήρησης πλέον και σημείωσε ότι οι εξελίξεις αυτές, έρχονται μετά από ομαδικό ταξίδι σε μία χώρα “που δεν το περιμέναμε”, διευκρινίζοντας ότι αλλάζει ο χάρτης των χωρών με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών της χώρας όπου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα: “τους λέμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για νόσο που είναι ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός”.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό σημείωσε ότι σήμερα, έχουν καταγραφεί κρούσματα σε πάνω από 80 χώρες και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει τα 96.000 ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ περισσότερα.

“Ψυχραιμία, να μην σπείρουμε επιδημία πανικού”, διαμήνυσε ο κ. Τσιόδρας και διευκρίνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα μεταδίδονται το τελευταίο 24ωρο ότι ο κορονοϊός έχει δύο μεταλλάξεις και δύο ποικιλίες, επαναλαμβάνοντας ότι μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία. Ως εκ τούτου, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των προσωπικών κανόνων υγιεινής.
video από:OPEN TV

 

To Top