ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 2 κρούσματα στον καταυλισμό της Αγ.Τριάδας-Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στον καταυλισμό για rapid test

AΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ-ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ 2 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ 14 ΜΕΡΕΣ

Δύο θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν χθες κατά τους ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Και τα δυο αφορούν μέλη της ίδιας οικογένειας Ρομά που ζουν στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Να σημειωθεί οτι μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα στον καταυλισμό, ενώ διάχυτη ήταν από την αρχή της πανδημίας η ανησυχία των κατοίκων του καταυλισμού για τον κίνδυνο του κορονοϊού, ειδικά λόγω των άθλιων συνθηκών της ζωής τους. Η οικογένεια με τα 2 κρούσματα βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει καθημερινό συσσίτιο για τις επόμενες 14 μέρες, δηλαδή όσο θα διαρκέσει η καραντίνα τους. Παράλληλα θα γίνει γενική απολύμανση σε όλο τον καταυλισμό, ενώ τη Δευτέρα θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους κατοίκους του καταυλισμού.

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Μαζικά rapid test στα άτομα που διαβιούν στον καταυλισμό των Ρομά στην Αγία Τριάδα, διενεργήθηκαν χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στο Μέγαρο Χορού, ενώ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στον καταυλισμό για τη συνέχεια των ελέγχων για covid-19.

Επίσης με εντολή του Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλο τον καταυλισμό της Αγ. Τριάδας, μετά την εμφάνιση δύο θετικών κρουσμάτων στο νέο κορωνοϊό. Η οικογένεια, τα μέλη της οποίας εντοπίστηκαν θετικά, είναι σε καραντίνα, ενώ θα τους παρέχεται συσσίτιο καθημερινά για 14 ημέρες.

Επίσης στον καταυλισμό θα αποσταλούν συσκευασίες πόσιμου νερού και αντισηπτικά.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον καταυλισμό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις λίστες εμβολιασμού”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Να υπενθυμίσουμε ότι επανειλημμένως οι κάτοικοι του καταυλισμού είχαν απευθύνει αιτήματα τόσο στο Δήμο Καλαμάτας, όσο και στο Υπουργείο, ακόμα και στον πρωθυπουργό για μέτρα προστασίας στον καταυλισμό τους,  ενώ είχε γίνει και Εισαγγελική παρέμβαση για τον αποκλεισμό των τσιγγανόπουλων απο την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, καθώς δεν είχαν πρόσβαση σε Ιντερνετ, ούτε τάμπλετ.  Πριν τα Χριστούγεννα, και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας,  αξιοποιήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας τα χρήματα από το κονδύλι 30.000 ευρώ του Υπουργείου, που προορίζονταν αποκλειστικά για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό με απολυμάνσεις στις παράγκες και παροχή εμφιαλωμένου νερού, μασκών, αντισηπτικών και μακαρονιών στις οικογένειες των τσιγγάνων που μένουν στους καταυλισμούς στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτά:

Ζυμαρικά, εμφιαλωμένο νερό, μάσκες και αντισηπτικά θα δοθούν στους καταυλισμούς Ρομά του Δήμου Καλαμάτας

Eμφιαλωμένα νερά, ζυμαρικά, μάσκες και αντισηπτικά στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας

Άμεσα μέτρα προστασίας των Ρομά από τον κορονοϊό ζητά το Υπουργείο από 101 Δήμους με καταυλισμούς

Κορονοϊός: 2 κρούσματα στον καταυλισμό της Αγ.Τριάδας-Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στον καταυλισμό για rapid test
To Top