ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οι 13 περιοχές που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους-Οι 4 είναι στην Πελοπόννησο

Aποσπάματα από την ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: “Η επιδημιολογική κατάσταση όπως αναφέρεται από την ομάδα των επιδημιολόγων μας και από τον Σωτήρη Τσιόδρα, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να αναφέρουμε ότι παρατηρείται αύξηση και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες όπως στην Αχαΐα, στην Εύβοια, στο Ρέθυμνο, στην Ηλεία, στην Κορινθία, στη Θάσο, στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στην Κεφαλονιά, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο.

Πρέπει όμως να πω ότι στις μεγάλες Περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει αποδίδουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό.

Ως προς τις κλίνες ΜΕΘ στην επικράτεια θέλω να πω ότι από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ οι 873 είναι κατειλημμένες, 449 κενές. Στην Αττική από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες, 110 κενές. Στις κλίνες ΜΕΘ- COVID στην επικράτεια από τις 656 κλίνες ΜΕΘ- COVID οι 351 είναι κατειλημμένες, 305 κενές. Και στα νοσοκομεία της Αττικής από τις 240 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 204 είναι κατειλημμένες και οι 36 κενές”.

“Σε κάθε περίπτωση, και κλείνω με αυτό, καταλαβαίνω και καταλαβαίνουμε την κούραση, την κόπωση, την αγωνία και την προσμονή των συμπολιτών μας.

Όμως έχει αλλάξει κάτι ριζικά, ραγδαία σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Τα εμβόλια είναι εδώ. Ο εμβολιασμός έχει ήδη ξεκινήσει.

Εμβολιάζουμε με εμβόλια τριών διαφορετικών εταιρειών. Θα προστεθούν και άλλα εμβόλια στο μέλλον. Γνωρίζετε ήδη, νομίζω ότι είδε το φως της δημοσιότητας, ότι και η Johnson&Johnson κάνει αίτηση πλέον στον EMA. Θα ακολουθήσουνε και άλλες εταιρείες.

Αυτό θα μας δώσει υπερπολλαπλάσια όπλα στη φαρέτρα μας, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον θανατηφόρο ιό και είμαστε αισιόδοξοι για τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε με προσοχή.

Εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι προφανές πως σε μία τόσο τεράστια υγειονομική επιχείρηση θα υπάρχουν και μικρές αστοχίες, θα υπάρχουν και λάθη. Είμαστε εδώ για να τα αναδεικνύουμε, να τα διορθώνουμε πάντα με διαφάνεια, πάντα με εντιμότητα και πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας”.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 300.000 ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ JOHNSON & JOHNSON

Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: “Με βάση τη συμφωνία, αναμένουμε το δεύτερο τρίμηνο 1,2 εκατομμύρια από την Johnson & Johnson που αντιστοιχεί περίπου σε 300.000 ανά μήνα, άρα οι 300.000 τον Απρίλιο.

Εμείς με το που θα παραλάβουμε τα εμβόλια, τα επόμενα 24ωρα, όπως έχουμε εφαρμόσει και με τις άλλες εταιρίες, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Είναι ένα πιο εύκολο εμβόλιο και ίσως όταν το έχουμε προσαρμόσουμε αναλόγως και την εμβολιαστική μας τακτική”

Κορονοϊός: Οι 13 περιοχές που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους-Οι 4 είναι στην Πελοπόννησο
To Top