Υγεία

Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-4 μεταλλαγμένα στην Κορινθία

Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, και αφορούν το τελευταίο 24ωρο. Στο νομό μας καταγράφεται σταδιακή άνοδος των κρουσμάτων, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου έως και σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου, έχουν καταγραφεί 33 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία.

18 ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ 49ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται στην Κλινική Covid 15 ασθενείς και στη ΜΕΘ Covid 3 διασωληνωμένοι. Ο τελευταίος ασθενής που διασωληνώθηκε είναι άνδρας  49 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα εντοπίστηκαν και 2 κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου, μια νοσηλεύτρια και μια διοικητική υπάλληλος που τέθηκαν σε κατ’οίκον καραντίνα. Ενώ σε καραντίνα τέθηκε όλο το τμήμα στο οποίο εργαζόταν η διοικητικός.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΧΑΪΑ

Tην ίδια ώρα, εξακολουθεί να είναι ανησυχητική η κατάσταση σε Κορινθία με 52 νέα κρούσματα και σε Αργολίδα με 36, που από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων. Στο μεταξύ, συνεχίζει να δίνει υψηλό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων η Αχαΐα, με 102 νέα το τελευταίο 24ωρο, ενώ στην Ηλεία καταγράφονται 19, στην Αρκαδία εντοπίζονται νέα κρούσματα, και η Λακωνία συνεχίζει με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στα κρούσματα, μόλις 4 νέα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Εκείνο όμως που ανησυχεί, είναι η εμφάνιση και μεταλλαγμένων κρουσμάτων (της Βρετανικής μετάλλαξης), 4 συνολικά στην Κορινθία. Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν 3 νέα μεταλλαγμένα κρούσματα, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε καταγραφεί μόνο ένα. Και στην Αχαΐα όμως, εντοπίστηκε 1 νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, ενώ συνολικά έως σήμερα έχουν εντοπιστεί 22, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις Μεταλλάξεις του  SARS-CoV-2.

Συνολικά στη χώρα σήμερα ανακοινώθηκαν 702 νέα μεταλλαγμένα κρούσματα του ιού (τα 677 της βρετανικής μετάλλαξης και τα 21 της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης), ανεβάζοντας τα συνολικά σε 1.755.

450 ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ-ΤΑ 8 ΘΕΤΙΚΑ

450 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν θετικά. Συγκεκριμένα, στα 130 τεστ που έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, τα 7 δείγματα βρέθηκαν θετικά στον ιό. Και τα 7 αφορούν κρούσματα σε δύο οικογένειες που είχαν πάει επίσκεψη σε φιλικό σπίτι.

Στα καταστήματα Cosmos της οικογένειας Βλαχονικολού, έγιναν 155 τεστ, σε περαστικούς, όλα αρνητικά, ενώ στο Παζάρι της Αγίας Τριάδας, όπως κάθε Πέμπτη,  έγιναν 60 τεστ και προέκυψε ένα θετικό.

Τέλος, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στον Μελιγαλά, και έκανε 95 τεστ για κορονοϊό σε μαθητές, καθηγητές και γονείς του Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής, σε τάξη του οποίου το προηγούμενο διάστημα είχε εντοπιστεί κρούσμα. Τα αποτελέσματα των τεστ ήταν όλα αρνητικά.

Ο επιδημιολογικός χάρτης που δημοσιεύει σήμερα ο ΕΟΔΥ, και αφορά από την αρχή της πανδημίας, πριν ένα χρόνο δηλαδή και μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε ότι η Μεσσηνία έχει μείνει στους λίγους νομούς στη χώρα που παρουσιάζει  σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων

Μαίρη Περδικέα

 

 

Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-4 μεταλλαγμένα στην Κορινθία
To Top