ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορώνη: 60 αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα με πλωτό και συνελήφθησαν

Μια ομάδα από περίπου 60 αλλοδαπούς μετανάστες, εντοπίστηκε στις 5 τα ξημερώματα στην παραλία Τσαπί  ανάμεσα στη Φοινικούντα και την Κορώνη, προετοιμαζόμενη να ταξιδέψει με πλωτό μέσο προς Ιταλία.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι προσήχθησαν για έλεγχο εγγράφων στο γήπεδο της Μεθώνης, όπου αυτή την ώρα γίνεται η διαδικασία, ενώ αναμένεται να γίνει έλεγχος και για covid-19.

Στο γήπεδο πήγε και ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας

Σύμφωνα με τον Δήμο Πυλου-Νέστορος, ανάμεσα στους 60 αλλοδαπούς, που είναι διαφόρων εθνικοτήτων, φέρεται να είναι και οι τρεις διακινητές, ένας Ουκρανός, ένας Τούρκος κι ένας Αλβανός, οι οποίοι έδρασαν οργανωμένα για να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο των προσαχθέντων με πλωτά μέσα από την χώρα μας, έναντι αμοιβής.


Συγκεκριμένα, νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο ΒΑΝ 10 θέσεων και 5 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μετέφεραν μέσα στη νύχτα στην συγκεκριμένη περιοχή της Μεσσηνίας τους αλλοδαπούς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κάτι που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν  και φαίνεται πως οι Αρχές ακολούθησαν σχέδιο δράσης για να εμποδίσουν το  διεθνές κύκλωμα που λειτουργεί με αυτούς τους σκοπούς.

Στην παραλία τους περίμενε ενοικιασμένο σκάφος ιστιοπλοϊκό για να τους φυγαδεύσει προς την Ιταλία.

Διεξάγεται έρευνα από τις Αρχές για την εγκυρότητα των εγγράφων που φέρουν οι αλλοδαποί ενώ αναμένεται να σχηματιστεί και δικογραφία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σε σύλληψη 60 περίπου αλλοδαπών προέβησαν στις 5 π. μ. σήμερα δυνάμεις τις Αστυνομίας και του Λιμενικού, στην περιοχή Τσαπί, ανάμεσα στη Φοινικούντα και στην Κορώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό, μετέφεραν προσωρινά τους αλλοδαπούς στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Μεθώνης, όπου αυτή την ώρα ελέγχονται τα στοιχεία τους και τα ατομικά τους έγγραφα, προκειμένου να καταγραφούν επισήμως και να παρθεί απόφαση για τα περαιτέρω.

Οι αλλοδαποί που είναι διαφόρων εθνικοτήτων, συνελήφθησαν εν κινήσει προς την παραλία Τσαπί, όπου βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, το σκάφος που θα τους μετέφερε προς την Ιταλία. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι και οι τρεις διακινητές, ένας Αλβανός, ένας Τούρκος και ένας Ουκρανός, οι οποίοι είχαν οργανώσει τη μετακίνηση των αλλοδαπών προς την Ιταλία έναντι αμοιβής.

Κορώνη: 60 αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα με πλωτό και συνελήφθησαν
To Top