ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός: Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τη ματαίωση των καρναβαλιών-Μέχρι 2 χρόνια φυλακή σε όσους δεν συμμορφωθούν!

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ “ΛΟΓΩ ΑΜΕΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ”

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη στην Ελλάδα, εξέδωσαν πριν από λίγο την κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή κατά την εισήγησή της, έθεσε δύο βασικές παραμέτρους:

-Τον αυξημένο συγχρωτισμό σε μαζικές συγκεντρώσεις, με κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων.
-Την προστασία του τον πληθυσμού.

Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού».

Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την:ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ

 

Κοροναϊός: Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τη ματαίωση των καρναβαλιών-Μέχρι 2 χρόνια φυλακή σε όσους δεν συμμορφωθούν!
To Top