Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο Pharai στην παραλία της πόλης. Tην Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τις πατρικές ευχές του και ακολούθησε εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Συλλόγου Γυναικών Μάνης με τον Σύλλογο Λακεδαιμονίων και Λακώνων νομού Μεσσηνίας “Λεωνίδας” καθώς τους ενώνουν ισχυροί δεσμοί ιστορίας, πολιτισμού, ενώ κοινός τόπος είναι ο ίδιος ο Ταΰγετος.
Στην συνέχεια διαβάστηκαν τα σχετικά πρακτικά με τις αποφάσεις των δύο Συλλόγων και η πρόεδρος του συλλόγου Αθηνά Ξανθάκη αντάλλαξε δώρα επισημοποίησης της αδελφοποίησης με την πρόεδρο του Συλλόγου Λακώνων Δώρα Φιλιπποπούλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Μαρία Οικονομάκου, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου και Αναστάσης Σκοπετέας, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, μέλη και φίλοι των δύο συλλόγων.
