ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κικίλια-Πολάκη μετά τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας

Αντιπαράθεση μεταξύ νυν και πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει ξεσπάσει μετά τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας και συζύγου υποδιοικητή της ΤτΕ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

“Είμαι στα Σφακιά .Έμαθα πριν από λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ’ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα.Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει γιατί, με τέτοια διάγνωση, δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή; Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!” έγραψε στο Facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μέσα Facebook ήρθε και η απάντηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

“Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή”.

Η 52χρονη πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο έξω από την Άρτα, καθοδόν για Ιωάννινα, έχοντας ξεκινήσει από τον Πύργο Ηλείας!! Διένυσε τη μισή Δυτική Ελλάδα οδικώς…

Η 52χρονη καθηγήτρια συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου έδειξε να συνέρχεται. Οι γιατροί διέγνωσαν στην 52χρονη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς ήταν το μόνο στην περιοχή που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στα Ιωάννινα, καθώς κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιφέρειας στα οποία διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούσε να αναλάβει το σοβαρότατο χειρουργείο της.

Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μεταφέρει τα λάθη και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά το τραγικό περιστατικό:

Έγινε πολύ κακή διαχείριση στο περιστατικό, το οποίο ήταν πάρα πολύ σοβαρό αφού διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα, όμοια περίπτωση με του κύριου Τατσόπουλου. Η γυναίκα κατέρρευσε στις 2:30 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία και τελικά πέθανε μετά από 7 ώρες στο νοσοκομείο της Άρτας, που ο προορισμός της δεν ήταν για εκεί, καθώς δεν υπήρχε καρδιοχειρουργική κλινική, αλλά τα Γιάννενα. Δηλαδή, θα αντιμετωπιζόταν χειρουργικά 7 ώρες μετά, ενώ έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Θυμηθείτε τι είπε ο γιατρός που χειρούργησε τον Τατσόπουλο, ότι αναγκάστηκε να τον χειρουργήσει πριν τον πιάσει η νάρκωση, γιατί ήταν πολύ έκτακτο το περιστατικό.

Εκεί στην Άρτα, μου είπαν οι γιατροί με τους οποίους μίλησα, ότι πήγε ο σύζυγός της μισή ώρα μετά και τους είπε ότι ο ίδιος ζήτησε να γίνει αεροδιακομιδή. Γίνονται αεροδιακομιδές από τον Άραξο. Και προξενεί μεγάλη εντύπωση, γιατί επιλέχθηκε να πάει στα Γιάννενα που είναι πιο μακριά και όχι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουρχικό Κέντρο που είναι πιο κοντά, είναι εξειδικευμένο και εφημερεύει σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, όταν έχεις ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, δεν επιλέγεις να διακομισθεί με μια ειδικευόμενη, πρέπει να υπάρχει αναισθησιολόγος, γιατί μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση. Θα πρέπει να μας πουν γιατί για τρεις ώρες η γυναίκα αυτή ήταν στο Νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο γνωρίζουμε ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα.”

Με πληροφορίες από enikos.gr/news247.gr

Κόντρα Κικίλια-Πολάκη μετά τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας
To Top