Αθλητισμός

Κόντρα ΕΠΟ- Αυγενάκη για τις εκλογές

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των ομοσπονδιών έφεραν αντίδραση από την ΕΠΟ με τον Λευτέρη Αυγενάκη να απαντά ξανά πως ήταν ενήμερες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για την ανακοίνωση.

Έντονη δυσφορία στην ελληνική ομοσπονδία για τις εξαγγελίες του υφυπουργείου, για τη διενέργεια εκλογών σε όλες τις ομοσπονδίες μέχρι το Φθινόπωρο του 2020. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε υπάρχουν αναφορές για αθέτηση των όσων είχαν συμφωνηθεί παρουσία στελεχών της FIFA και της UEFA, ενώ γίνεται λόγος για παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

Η ΕΠΟ, μάλιστα, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του υφυπουργού, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα με «τιτίβισμα» έδωσε τη δική του εκδοχή, θέλοντας έτσι να απαντήσει στην ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο μήνυμά του ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογραμμίζει πως ήταν ενημέρες όλες οι πλευρές για τις ενέργειες της αθλητικής ηγεσίας πριν προκύψει η ανακοίνωση της ΓΓΑ για τις εκλογές των ομοσπονδιών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Με αφορμή την ανακοίνωση της Αθλητικής Ηγεσίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

«Η σημερινή ανακοίνωση της Αθλητικής Ηγεσίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελεί πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στη Νυόν και στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Προέδρου της Ε.Π.Ο., υψηλόβαθμων στελεχών των FIFA και UEFA, των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καθώς και του Προέδρου της Super League 1.

Η αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση των εμπλεκομένων σχετικά με την επίσπευση των εκλογών της Ε.Π.Ο., κατά τον μήνα Ιούλιο του 2020, αλλά και δεδομένου ότι, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο και τα συμφωνηθέντα, η Ε.Π.Ο. ήδη έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύγκλιση έκτακτης καταστατικής γενικής συνέλευσης στις αρχές Ιουνίου 2020.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές έχουν ήδη πληροφορηθεί τη σημερινή αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς αφενός παραβιάζονται διεθνείς καταστατικές αρχές του αυτοδιοίκητου του Ποδοσφαίρου και αφετέρου η Αθλητική Ηγεσία εμφανίζεται αίφνης στο διεθνές πεδίο ως αναξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σεβόμενη τα Μέλη της, το αυτοδιοίκητό της και το καταστατικό της, θα ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά την ηγεσία της FIFA και UEFA για την αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας απο τα συμπεφωνημένα».

Η απάντηση Αυγενάκη

Λίγη ώρα αργότερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι η αλλαγή στον χρόνο των εκλογών ήταν κυβερνητική απόφαση.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Αποτελεί κυβερνητική απόφαση η σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών (το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους). Ομοίως και για τις εκλογές της ΕΠΟ.

»Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ενημερώθηκαν αναλυτικά πριν από τη σχετική ανακοίνωση. Συζητήθηκε, επιπλέον, η εκκρεμότητά τους με τη σύνταξη της Έκθεσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που απορρέει από το «Μνημόνιο Συνεργασίας», το οποίο υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση με τις FIFA και UEFA στις 25/2/2020 στην Αθήνα».

Κόντρα ΕΠΟ- Αυγενάκη για τις εκλογές
To Top