Από το μανάβικο κατευθείαν στο πιάτο-Ανάρπαστη έγινε η ζεστή, γευστική και καλοφτιαγμένη κολοκυθόσουπα κέρασμα
Μια ζεστή, περιποιημένη κολοκυθόσουπα κέρασμα, δια χειρός του μάγειρα Γιώργου Κουραμπά, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στον χώρο του οπωροπωλείου ΓΥΦΤΕΑ και της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς. Μια πρωτοβουλία που είχε στόχο να γνωρίσει αυτό το εξαιρετικό φαγητό στους επισκέπτες, οι οποίοι κι απόλαυσαν δωρεάν από ένα μπολάκι με μεγάλη ευχαρίστηση! Από το μανάβικο κατευθείαν στο πιάτο, η ζεστή κολοκυθόσουπα κέρδισε όλους όσους τη δοκίμασαν και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις! Με κολοκύθα μεσσηνιακή και τα “μαγικά” του chef Γιώργου Κουραμπά, όλοι απόλαυσαν μια αυθεντική βελουτέ κολοκυθόσουπα.
Η κολοκυθόσουπα είναι μια παραδοσιακή και γευστική σούπα που σερβίρεται συχνά σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ελλάδα, προσφέροντας μια ζεστή, κρεμώδη γεύση που αναδεικνύει τη γεύση της κολοκύθας. Το ζεστό αυτό κέρασμα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ήταν φτιαγμένο με φρέσκα υλικά και είχε την κλασική νοστιμιά που χαρακτηρίζει τις ελληνικές συνταγές.
Ο μάγειρας Γιώργος Κουραμπάς, ο Πρόεδρος της ΚΑΚ Γιάννης Δούβας, ο Γιάννης Γυφτέας που πρόσφερε το κέρασμα και ο κρεοπώλης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος που φυσικά δοκίμασε κι έβαλε άριστα στην σούπα!
Γεύση κολοκυθόσουπας πήραν και οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Δρούγας κι Ανδρέας Καραγιάννης
Κι άλλες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον θα διοργανώσει η ΚΑΚ, μας είπε ο Γιάννης Δούβας.
Άριστα έβαλε στην σούπα κι ο Γιώργος Μπούνας του “Παλιακόν” !
Η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας είναι ένα μέρος γεμάτο ζωντάνια και γεύσεις, και η κολοκυθόσουπα μπορεί να σερβίρεται ως μέρος γαστρονομικών εκδηλώσεων. Όπως μας εξήγησε ο Γιώργος Κουραμπάς η σούπα αυτή φτιάχνεται από φρέσκια κολοκύθα, ελαιόλαδο, διάφορα αρωματικά, και σερβιρίστηκε με μια κουταλιά αρωματικό γιαούρτι και με κρουτόν για έξτρα γεύση.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Γιάννης Δούβας, στο άμεσο μέλλον θα γίνουν κι άλλες παρόμοιες γευστικές εκδηλώσεις ανάδειξης των αυθεντικών γεύσεων!
