ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινότητα Καλαμάτας: Ψήφισμα συμπαράστασης στο λαό της Αρμενίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Περί της συμπαράστασης στο λαό της Αρμενίας”

Με την ολοκλήρωση της υπ΄ αριθ. 14/2020 τακτικής Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας της 6ης Οκτωβρίου 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη (με χρήση του λογισμικού zoom), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τ. Α’) και της υπ’ αριθμ. 40/20930/31-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και μετά από πρόταση του Πρόεδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας και διεξοδική συζήτηση μεταξύ των Μελών του Συμβουλίου κατέληξε και εγκρίθηκε Ψήφισμα στο οποίο εμπεριέχεται η πρωτοβουλία για τα παρακάτω:
Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας ομόφωνα ψηφίζει:
«Ένας σταυρός σκαλισμένος σε κόκκινο μάρμαρο από την Αρμενία, το χρώμα που θυμίζει το αίμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, είναι τοποθετημένος στην Πλατεία της Φραγκόλιμνας. Ένα «σταυρό» και σήμερα σηκώνει ο λαός της Αρμενίας μετά την αζέρικη επίθεση και ήδη μετρά νεκρούς και τραυματίες.

Ο λαός της Καλαμάτας δεκαετίες πριν γνώρισε το δράμα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους και στην πόλη μας εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες χωρίς κανένα μέσο επιβίωσης.
Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας της Αρμενικής κοινότητας της πόλης μας, ευχόμενο ταυτόχρονα να πάψουν άμεσα οι αιματηρές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή.»

Για το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας
Παναγιώτης Ι. Λύρας
Πρόεδρος

Κοινότητα Καλαμάτας: Ψήφισμα συμπαράστασης στο λαό της Αρμενίας
To Top