ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινό μέτωπο κατά της παραβατικότητας στον Δήμο Μεσσήνης

ΤΣΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΠΟΥΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Από κοινού επίσκεψη στον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης και ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος με αφορμή τα τελευταία περιστατικά παραβατικότητας που εκδηλώθηκαν στη Μεσσήνη. Και οι δύο πολιτικοί άνδρες εξέφρασαν την αγωνία τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δημοτών, δηλώνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη τους στη δουλειά που κάνει η Αστυνομία. Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Μεσσήνης, προκειμένου να συζητηθεί από κοινού το πρόβλημα και να βρεθεί λύση. Στη συνάντηση συμμετείχε και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου.

Ο αστυνομικός διευθυντής τούς ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία και τους δείκτες παραβατικότητας στην περιοχή, και το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στη Μεσσήνη.

ΤΣΩΝΗΣ: “ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ”

Σε πνεύμα σύμπνοιας και αμοιβαίας συνεννόησης κινήθηκε η συνάντηση που αφορούσε την ασφάλεια των δημοτών της Μεσσήνης. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για απο κοινού ενέργειες που πρέπει να γίνουν καθώς τα προβλήματα χρήζουν από κοινού συνεννόηση και αντιμετώπιση.

“Η παρουσία μας εδώ και η όλη προσπάθεια που γίνεται δείχνει ότι αγωνιούμε και οι δύο για την πόλη μας. Οι δημότες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Η παραβατικότητα είναι σε όλη την Ελλάδα”, για άλλη μια φορά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αστυνομία. “Εμείς σαν δήμος θα προγραμματίσουμε κάποιες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε από κοινού, μαζί με τον κύριο Αθανασόπουλο”.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: “ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Γιώργος Αθανασόπουλος, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Αστυνομία και την αισιοδοξία ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες και θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους δημότες Μεσσήνης.

“Ο αστυνομικός διευθυντής κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα μέσα που διαθέτει. Πιστεύω ότι η παρέμβαση της Αστυνομίας θα είναι αποτελεσματική και όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αθανασόπουλος. “Μας διαβεβαίωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα, που έχει κατά κάποιο τρόπο τραυματίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Γι’αυτό είμαι παρέα εδώ με τον κύριο δήμαρχο, να πούμε στους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί. Εμείς δηλώσαμε την αρωγή μας ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες για την πόλη μας”.

Να επισημάνουμε εδώ ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης για την ασφάλεια στη Μεσσήνη έχουν πέσει. Αυτό φάνηκε από τη σημερινή συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Άλλωστε, η παραβατικότητα δεν προσφέρεται για πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Απαιτεί συστράτευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και από τη σημερινή συνάντηση φαίνεται πως έγινε το πρώτο βήμα.

To Top