ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή σύσκεψη Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων με χρηματοδότηση από “Φιλόδημος”

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”

Η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη και του Δήμου Μεσσήνης Αναστάσιου Παπαγεωργίου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Δήμων.

Η δημιουργία εγκαταστάσεων σταυλισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι δυνατή κατόπιν διαδημοτικής συνεργασίας, ενώ δυνατότητα σχετικής χρηματοδότησης παρέχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η συγκρότηση διαδημοτικού περιβαλλοντικού συνδέσμου, ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών προς χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα όπως η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΠΕΣΔΑ για κατασκευή ΣΜΑ, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, καθώς και η σύνδεση της δυτικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας με την περιοχή της Μπούκας στο Δήμο Μεσσήνης.

Κοινή σύσκεψη Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων με χρηματοδότηση από “Φιλόδημος”
To Top