ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινή ερώτηση Κανάκη-Λαζαρίδη για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του Κλειστού

“Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα για το έργο”, δηλώνει ο εργολάβος

Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 5 Ιουνίου 2019 με προθεσμία 90 ημερών-Θα έπρεπε να παραδοθεί στις 5 Σεπτεμβρίου του 2019-Ζητήθηκε από τον εργολάβο παράταση έως το τέλος του 2019, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο- Σήμερα 6 μήνες μετά τη λήξη της παράτασης το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί-“Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα για το έργο. Το έργο έχει σταματήσει μετά από εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. Θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος είναι χτύπημα κάτω από τη μέση”, δηλώνει ο ανάδοχος της εταιρείας “Ικτίνος ΑΕ”, Γιάννης Μαυριτσάκης. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ-ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Κανάκης και Γιώργος Λαζαρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10 Ιουνίου, σχετική με την παύση των εργασιών στην ανακαίνιση χώρων υγιεινής (WC) του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Να θυμίσουμε ότι η παρέμβαση αυτή έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα, τα παιδιά που προπονούνται είτε σε Ακαδημίες είτε στην Ρυθμική, χρησιμοποιούν τις τουαλέτες των ομάδων.

Την ερώτηση διάβασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαζαρίδης:

✔️Στις 13-6-2018 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε τη μελέτη υπ’ αριθμ. 114/2017 του έργου «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (WC) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας» με προϋπολογισμό εργασιών 74.335 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

✔️Στις 16-10-2018 πραγματοποιήθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για το εν λόγω έργο η οποία ανέδειξε ως ανάδοχο την εταιρεία «Ικτίνος» με έκπτωση 48,49%.

✔️Στις 5/6/2019 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με την οποία ο ανάδοχος καλείται να εφαρμόσει τη μελέτη 114/2017 εντός 90 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

📍Όπως είναι σαφές το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, βάσει της σύμβασης, στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2019, ωστόσο έλαβε παράταση, σύμφωνα με την απόφαση 443/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη στις 19/9/2019, έως την 30/12/2019. Από τότε δεν προσκομίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ουδέν αίτημα έγκρισης παράτασης.

📍Σε αυτοψία μας στο χώρο, που έγινε στις 4/6/2020, διαπιστώσαμε με λύπη πως δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο ως όφειλε, σύμφωνα με την σύμβαση και την απόφαση παράτασης αυτής. Χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς ότι οι εργασίες που αναφέρονται σε χώρους εντός του κλειστού γυμναστηρίου βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν απογοητευτική. Οι σχετικές φωτογραφίες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας.

Οι φωτογραφίες είναι από την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κανάκη

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ MESSINIALIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2019

Ρωτούμε την Δημοτική Αρχή:

Για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι σήμερα?
Ποιος ευθύνεται για το γεγονός πως ενώ η ημερομηνία αποπεράτωσης έχει παρέλθει εδώ και μήνες το έργο ακόμα χαρακτηρίζεται ως ημιτελές?
Για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται στο ακέραιο η σύμβαση του έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και αναδόχου;

Διαβάστε και  αυτό:

Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν στους χώρους υγιεινής του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας

Δημοφιλέστερα

To Top