ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΝΕ Μεσσηνίας: Οι μαθητές στα σχολεία συνεχίζουν να συνωστίζονται στις αίθουσες, στα λεωφορεία

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ για το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία.
Σα να μην πέρασε μία μέρα! Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει (ξανά) τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών! Οι μαθητές στα σχολεία της Μεσσηνίας όπως και σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να συνωστίζονται στις αίθουσες, στα λεωφορεία. Από τους περισσότερους μαθητές ακούγεται ότι “θα ξαναγίνουν τα ίδια” , “θα μας ξανακλείσουν” με την ανασφάλεια να δυναμώνει.
Οι μαθητές με την πείρα που έχουν αποκτήσει από την τελευταία περίοδο θα κάνουν τις δικές τους επιλογές! Μπορούν και πρέπει να μην αφήσουν κανέναν να παίζει με τη ζωή, τη μόρφωση και την υγεία τους! Οι φετινοί μαθητικοί αγώνες, οι μεγαλύτεροι της τελευταίας δεκαετίας σε όγκο και διάρκεια, στρίμωξαν την κυβέρνηση που πλέον υπολογίζει τους μαθητές ακόμα περισσότερο.
Φάνηκε ακόμα περισσότερο ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα.

Ο αγώνας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία συνεχίζεται!
Διεκδικούμε:
• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 μαθητές και όχι 25.
• Αύξηση των δρομολογίων στα λεωφορεία για να αποφευχθεί ο συνωστισμός
• Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση ΦΕΤΟΣ.
• Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Τράπεζα Θεμάτων.
• Προσλήψεις καθηγητών και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.
Οι μαθητές μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια, τον οργανωμένο, ανυποχώρητο και συλλογικό τους αγώνα να συζητήσουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για την εξασφάλιση της μόρφωσης και της υγείας τους!

ΚΝΕ Μεσσηνίας: Οι μαθητές στα σχολεία συνεχίζουν να συνωστίζονται στις αίθουσες, στα λεωφορεία
To Top