Επιχειρείν

ΚΛΗΜΗΣ: Το πυρηνοκάρβουνο από την Καλαμάτα έφτασε μέχρι την Αυστραλία!

ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΛΗΜΗΣ: Ο STAR ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ!

Τα πυρηνοκάρβουνα ΚΛΗΜΗΣ δεν χρειάζονται συστάσεις. Με ιστορία 50 ετών, η οικογενειακή επιχείρηση “Κλήμης” προμηθεύει την αγορά και τους καταναλωτές με κάρβουνο από πυρήνα της ελιάς. Η καινοτομία αυτή που εμπνεύστηκε το 1977 ο παππούς Κλήμης, είναι σήμερα πανευρωπαϊκή πατέντα, που σαρώνει κάθε χρόνο τα βραβεία επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος.

Το κορυφαίο αυτό προϊόν από το κουκούτσι της ελιάς, επεξεργασμένο και συμπιεσμένο ως μπρικέτα, είναι φιλικό στο περιβάλλον, και ιδανικό για υγιεινό ψήσιμο. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή του δεν γίνεται κοπή δέντρων όπως τα ξυλοκάρβουνα ή υπολείμματα επεξεργασίας ξύλου αλλά χρησιμοποιείται μόνο το πυρηνόξυλο. Το πυρηνόξυλο είναι το υπόλειμμα από την παραγωγή του Καλαματιανού ελαιολάδου και θεωρείται στερεό βιοκαύσιμο. Η καύση του πυρηνοκάρβουνου δεν προκαλεί αύξηση εκπομπών των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου της Γης, αφού η καύση βιομάζας είναι κλιματικά ουδέτερη(carbon neutral).

Τα βασικά πλεονεκτήματά του πυρηνοκάρβουνου ΚΛΗΜΗΣ κατά την καύση είναι ότι δεν μυρίζουν, ανάβουν εύκολα και δεν πετούν σπίθες, δεν καπνίζουν, δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα επομένως προσφέρουν υγιεινό ψήσιμο αναδεικνύοντας τη γεύση των ψητών. Είναι φιλικά στο περιβάλλον καθώς εκλύουν 30% λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα από το γνωστό ξυλοκάρβουνο. Να σημειώσουμε ότι το προϊόν διατίθεται στην αγορά σε συσκευασίες των 3kg,10 και 15kg.

ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΛΗΜΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!

Oι περίφημες μπρικέτες σε οβάλ, ομοιόμορφο σχήμα, διατίθενται όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά η φήμη τους έχει εξαπλωθεί και εκτός. Έτσι, η επιχείρηση εξάγει μπρικέτες πυρηνοκάρβουνου σε Ελβετία και Γερμανία, αλλά και στον Καναδά ενώ ξεκίνησε ήδη τις εξαγωγές του καλαματιανού πυρηνοκάρβουνου και στην Αυστραλία!

To μηχάνημα με τα καλούπια στο οποίο μπαίνει το πυρηνοκάρβουνο και γίνεται οβάλ μπρικέτα

Ο ιστορικός φούρνος από τον οποίο βγαίνει η πυρηνόσκονη μετά από καύση του πυρήνα της ελιάς

Τα πρώτα μηχανήματα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην επιχείρηση-πλέον έχουν αποσυρθεί και αποτελούν μουσειακό κομμάτι

Το ΜessiniaLive βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης “Κλήμης” και ο Διευθυντής Marketing και Enviromental Manager της επιχείρησης, Νάσος Μάκιος, μάς εξήγησε όλη τη διαδικασία παραγωγής του πυρηνοκάρβουνου σε μπρικέτες, αλλά και του κούτσουρου πυρηνόξυλου, που παράγει η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια, ως προϊόν θέρμανσης.

“Βουνά” πυρήνας ελιάς είναι και η πρώτη ύλη για τα πυρηνοκάρβουνα “ΚΛΗΜΗΣ”-Η επιχείρηση παράγει περίπου 450 τόνους ετησίως πυρηνοκάρβουνα

ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ ΣΕ LOG Ή ΣΕ ΜΠΡΙΚΕΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ!

Τα λεγόμενα logs πυρηνόξυλου είναι καθαρά φυσικό προϊόν και αυτά από τον πυρήνα της ελιάς, με πολύ μεγάλη θερμογόνο δύναμη της τάξεως των 4520kcal/kg, που έχουν τη μορφή κούτσουρου και χρησιμοποιούνται σε σόμπες, τζάκια, ξυλολέβητες ως καύσιμο υλικό.


Διατίθεται στην αγορά σε συσκευασία των 10Kg
Και βεβαίως το πυρηνόξυλο εκτός από κούτσουρο διατίθεται και σε μπρικέτα, ως προϊόν θέρμανσης, με ακόμα μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη [5153kcal/kg], και σε συσκευασία των 20kg.

Οι περίφημες μπρικέτες πυρηνόξυλου για τη θέρμανση του σπιτιού σας

Γεωργικός Ασβέστης- η φυσική προστασία για τα ελαιόδεντρα

Η επιχείρηση “Κλήμης” παράλληλα διαθέτει και οικοδομικά υλικά αλλά και γεωργικό ασβέστη για τις ελιές, που εξουδετερώνει τα όξινα εδάφη και προστατεύει τα δέντρα από μύκητες και ασθένειες, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την αποδοτικότητά τους.

Ο γεωργικός ασβέστης προέρχεται από Μεσσηνιακά Λατομεία, διατίθεται από την επιχείρηση “Κλήμης”, και πέρα από τις καλλιέργειες χρησιμοποιείται και για την απολύμανση και απόσμηση σε στάνες και στάβλους.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top