ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας

Την δεύτερη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στην πόλη της Καλαμάτας, οι αγρότες της Μεσσηνίας που ενώνουν τις δυνάμεις τους από τις αγροτικές περιοχές του νομού και διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης .

 

To γάλα έχει πλεόν εξευτελιστική τιμή, λένε οι αγρότες.

Διαμαρτυρία πάνω στην κεντρική πλατεία.

Σανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Περίπου 25 τρακτέρ κι άλλα τόσα αγροτικά οχήματα συμμετείχαν στην πορεία, προερχόμενοι κυρίως από την Μεσσήνη, το Χανδρινού, το Σουληνάρι.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ίδιων των αγροτών κάνουν λόγο για 25 τρακτέρ από τη Μεσσήνη και 42 από του Χανδρινού συν 30-35 αγροτικά, άρα όλη η κινητοποίηση αφορούσε περίπου 100 οχήματα.

 Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου ανέβηκαν επάνω με τα τρακτέρ και πήγαν απέναντι στα γραφεία του ΣυΡιζΑ και πέταξαν σανό.
Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία προς το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας όπου έγινε διαμαρτυρία και για άλλη μια φορά έχυσαν 60 λίτρα γάλα για να διαμαρτυρηθούν για την χαμηλή τιμή του .

 Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τηλεφώνησε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και μίλησε με τους αγρότες  και κανονίστηκε ραντεβού τις επόμενες ημέρες .
 Στη συνέχεια ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο και παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα τους .

 Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι των αγροτών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αγώνας θα κορυφωθεί και θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένονται και μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες .

To Top