ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με συμβολικούς αποκλεισμούς αύριο της Ε.Ο. Καλαμάτας-Πύλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ

“Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που κατεβήκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στη μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμάτα. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, καλούμε τους συναδέλφους μας που κάθονται στα σπίτια τους να ενισχύσουν τα μπλόκα. Διεκδικούμε την επιβίωση μας, ώστε να υπάρχουμε αύριο στα χωράφια μας, με τα δίκαια αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. Απαντούμε πιο δυναμικά. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στης 18 /2 στο μπλόκο Σουληναριου αποφασίστηκε το Σάββατο 19/2 ενίσχυση του μπλόκου με νέα τρακτέρ, Κυριακή 20/2 συμβολικούς αποκλεισμούς της εθνικής οδού Καλαμάτας- Πύλου. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΖΗΤΑΜΕ

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης”.

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με συμβολικούς αποκλεισμούς αύριο της Ε.Ο. Καλαμάτας-Πύλου
To Top