ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας στους Γαργαλιάνους για τα προβλήματα στο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι

Μηχανικοί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα επισκεφθούν αύριο Πέμπτη 6 Οκτωβρίου την περιοχή των Γαργαλιάνων, προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους συνεταιρισμών, προκειμένου να καταγραφούν πλήρως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει κατά την υλοποίηση του οδικού άξονα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Αυτό γνωστοποίησε χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι σε κάθε μεγάλο έργο -όπως το συγκεκριμένο- είναι αναπόφευκτο να δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα, τα οποία ωστόσο μπορούν να επιλυθούν.

Ο Π. Νίκας, σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης -κατά την παρουσία του τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Γαργαλιάνων- τόνισε ότι κατανοεί τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει συλλογικοί φορείς της περιοχής, παρατηρώντας ωστόσο πως “τα έργα διαρκούν λίγο, αλλά η ωφέλειά τους είναι παντοτινή”, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση του δυτικού οδικού άξονα για την ανάπτυξη της δυτικής Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να δουν την “μεγάλη εικόνα”, δηλαδή έναν εθνικό δρόμο που διερχόμενος από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους θα φθάνει στο Ρωμανού και μέσω της παράκαμψης της Γιάλοβας στην Πύλο -διασυνδέοντας όλη την δυτική Μεσσηνία-, ενώ “κουμπώνοντας” με τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Καλό Νερό ανοίγει την πόρτα σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα.

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας στους Γαργαλιάνους για τα προβλήματα στο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι
To Top