Υγεία

Σε κλίμα συγκίνησης εγκαινιάστηκε η “πτέρυγα Νικολάου Γραμματικόπουλου” στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες Παρασκευή,  η τελετή μετονομασίας της Κλινική Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε “πτέρυγα Νικολάου Γραμματικόπουλου”, αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου διευθυντή-πνευμονολόγο, “ψυχή”  της Κλινικής Covid, που περιέθαλψε εκατοντάδες ασθενείς με covid, έδωσε και ο ιδιος μάχη με τον κορονοιό και τελικά έφυγε πολύ πρόωρα προδομένος απο την καρδιά του, πριν από 6 μήνες.

Στο κατάμεστο χώρο στην είσοδο της κλινικής COVID στο 2ο όροφο, ενώπιον ενός φορτισμένου συναισθηματικά ακροατηρίου παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, του προσωπικού του Νοσοκομείου και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη του εκλιπόντος ιατρού Νικολάου Γραμματικόπουλου.

Το λόγο έλαβαν αρχικά η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη και εν συνεχεία ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου,  οι οποίοι αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά και το έργο του Νίκου Γραμματικόπουλου.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του προσωπικού του Νοσοκομείου  μίλησαν ο Διευθυντής Ιατρικής  Υπηρεσίας Ιωάννης Αδαμόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Ν.Μ.Μεσσηνίας Χρύσα Μάλλιου, και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Τσιλίκας, αναφερόμενοι στο ήθος και στην προσφορά του Νίκου Γραμματικόπουλου όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής που φέρει το όνομα του τιμηθέντος ιατρού στην είσοδο Κλινικής COVID.

Στην τελετή παρευρέθησαν τα μέλη του ΔΣ του Γ.Ν.Μεσσηνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, Διευθυντές ιατρικών τμημάτων και λοιπό προσωπικό της Ν.Μ.Καλαμάτας.

NIKAΣ: “Τιμάμε έναν σπουδαίο άνθρωπο που σήκωσε ανάστημα και πολέμησε με τους συναδέλφους του στον αγώνα ενάντια στην πανδημία”

“Η καταξίωσή μας στον σύντομο βίο μας εξαρτάται από την προσφορά μας στην κοινωνία και προς τον συνάνθρωπο”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων, στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

“Τιμούμε σήμερα έναν άνθρωπο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, που καταξιώθηκε μέσα από την προσφορά του, σήκωσε ανάστημα και πολέμησε μαζί με τους συναδέλφους του στον αγώνα ενάντια στην πανδημία” τόνισε ο Π. Νίκας αναφερόμενος με συγκίνηση στον εκλιπόντα γιατρό, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια προς την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την πρωτοβουλία της να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την προσφορά του Ν. Γραμματικόπουλου.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, στάθηκε και στην σημαντική -όπως την χαρακτήρισε- προσφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, “στις πρώτες δύσκολες ώρες της πανδημίας, όταν πρωτοπόρησε νοσηλεύοντας ανθρώπους από όλη την Περιφέρεια και σώζοντας πολλές ζωές”.

Υπενθύμισε δε ότι η Περιφέρεια αναγνωρίζοντας την προσφορά του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος διέθεσε περί τα 4 εκ ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, για να παρατηρήσει ωστόσο:

“Η Περιφέρειά μας υστερεί στον τομέα της υγείας. Πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων μας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει σε προσωπικό, όπως και σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό”

Δυστυχώς δεν έχουμε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ωστόσο θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα αναγκαία εκείνα βήματα ώστε να στελεχωθούν με επάρκεια τα νοσοκομεία μας προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέρχονται στον δύσκολο αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν ενάντια στην πανδημία της covid-19, χωρίς να θυσιάζονται άνθρωποι στο καθήκον”.

 

Σε κλίμα συγκίνησης εγκαινιάστηκε η “πτέρυγα Νικολάου Γραμματικόπουλου” στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top