ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει για 24 ώρες το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος λόγω γρίπης!

Πρόκειται για το πρώτο σχολείο στη Μεσσηνία που κλείνει λόγω της έξαρσης του ιού

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ- 68 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 88 ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΙΩΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΑΣΚΑΛΕΣ

Κλείνει αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου και για ένα 24ωρο το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος λόγω των κρουσμάτων γρίπης τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Μετά από σημερινό αίτημα της Διευθύντριας του Δημοτικού, Ιωάννας Σινάπη, στο οποίο φοιτούν παιδιά ρομά, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου προκειμένου να γίνει και η απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων. Όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στο σχολείο Aσπροχώματος η πλειονότητα των παιδιών απουσιάζει λόγω ίωσης.

Με το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος συστεγάζεται και το Νηπιαγωγείο, το οποίο αναγκαστικά θα κλείσει και αυτό, παρά το γεγονός ότι τα 14 παιδάκια που φοιτούν δεν έχουν νοσήσει,  είναι όμως με ίωση η δασκάλα τους. Στο Δημοτικό υπάρχουν τρία διαπιστωμένα κρούσματα H1N1, τα παιδιά λαμβάνουν την απαραίτητη αγωγή, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει η απολύμανση και το Σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι από την Τετάρτη. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, οι γονείς και εκπαιδευτικοί δέχτηκαν με ανακούφιση την απόφασή αυτή, αφού προέχει η υγεία των παιδιών, και αύριο συνεργείο θα απολυμάνει εξονυχιστικά τους χώρους.

Πρόκειται για το πρώτο σχολείο στη Μεσσηνία που κλείνει λόγω της έξαρσης της γρίπης. Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα γρίπης είναι πολλά και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου της Καλαμάτας, λόγω και της έξαρσης του ιού αυτή την περίοδο, γι’αυτό και εκδόθηκε πριν λίγες μέρες και εγκύκλιος από το Υπουργείο προς τα σχολεία, αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που επιβάλλεται να παίρνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και για τον καθημερινό καθαρισμό των σχολείων.

Όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, φιλοξενεί 74 παιδιά Ρομά, και 14 παιδιά φοιτούν στο Νηπιαγωγείο. Στο σύνολο δηλαδή, και στα δύο σχολεία φοιτούν 88 μαθητές. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρρωστήσει τα περισσότερα, εκτός από 20 μόνο που παρακολουθούν μαθήματα κανονικά. Επιπλέον, από τους 6 διδάσκοντες απουσιάζουν λόγω της ίωσης δυο, καθώς και η νηπιαγωγός.

Να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο, λόγω της γρίπης έχουν κλείσει τις τελευταίες μέρες σχολεία και στα Καλάβρυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
GRIPH

Διαβάστε και αυτό:

Οι οδηγίες στα σχολεία για τη γρίπη-Τι αναφέρει η εγκύκλιος του γ.γ. Δημόσιας Υγείας

To Top