Αθλητισμός

ΚΚΕ: Συνάντηση Οικονομάκου-Σπηλιώτη για την αναβολή στα τοπικά

Mε τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Οικονομάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Άγγελος Σκαφιδάς, πρόεδρος του συνδέσμου Προπονητών Μεσσηνίας.

H σχετική ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Αφορμή για την συνάντηση ήταν η αναβολή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μεσσηνίας (και σε άλλους νομούς) γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων δεν έχει ενταχτεί στο μητρώο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα σύμφωνα με το υφυπουργείο Αθλητισμού. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ ενημέρωσαν και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (υποδομές, υποχρηματοδότηση κ.α).

Ο Δημήτρης Οικονομάκος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που από την αρχή εισήγαγε το υφυπουργείο αθλητισμού για την ένταξη στο μητρώο ομάδων Με μια απαράδεκτη , κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία εν μέσω πανδημίας προσπαθήσει να στραγγαλίσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό για να τον έχει υπό τον πλήρη έλεγχο. Πολλοί σύλλογοι σταμάτησαν την διαδικασία εγγραφής και τη λειτουργία τους ενώ παράλληλα οι παράγοντες αναγκάστηκαν για άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Η θέση του ΚΚΕ είναι έστω και τώρα η ΓΓ Αθλητισμού να δώσει παράταση ώστε να γραφτούν τα σωματεία και να απλοποιήσει τις διαδικασίες όπως ζητάνε από το ξεκίνημα ομοσπονδίες –σωματεία και αθλητές στο ποδόσφαιρό αλλά και στα άλλα αθλήματα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στην μη καταβολή από το 2007 των χρηματοδοτήσεων στις ομάδες. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ουσιαστικά υπάρχει από το μεράκι κάποιων στα ΔΣ και από την αγάπη για τον αθλητισμό από παίχτες και προπονητές. Την ίδια ώρα υπάρχουν χρήματα για τις μεγάλες ΠΑΕ που τα εισπράττουν με πολλούς τρόπους. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις και το απέδειξαν με διάφορούς τρόπους.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να χρηματοδοτηθούν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία, με χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες τους αλλά και να απλοποιηθούν διάφορές διαδικασίες που θα δώσουν μια ανάσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

ΚΚΕ: Συνάντηση Οικονομάκου-Σπηλιώτη για την αναβολή στα τοπικά
To Top